Persberichten 15/04 middag

Regio, 15-04-2008

Warmond Aanrijding Een 27 jarige automobilist uit Warmond verleende vanmorgen rond 08.15 uur op de kruising Herenweg met de Van Duvenvoordestraat geen voorrang aan een 17 jarige fietser en plaatsgenoot. Bij de aanrijding raakte de fietser gewond aan zijn been en pols. Hij werd overgebracht naar het Diaconessen Ziekenhuis.

Leiden Controle op gordels, snelheid, bellen De politie heeft maandag 14 april weggebruikers gecontroleerd op het dragen van de veiligheidsgordel, snelheid van zowel automobilisten als bromfietsers en handsfree bellen.

Tussen 10.00 en 12.00 uur controleerden agenten op de Vijfmeilaan op het terrein van het politiebureau 32 bromfietser op de maximale snelheid en de aanwezigheid van de juiste papieren. Eén persoon kreeg een bekeuring wegens het rijden zonder rijbewijs en drie bromfietsers ontvingen een bekeuring wegens het overschrijden van de maximum toegestane snelheidscapaciteit van de bromfiets op de rollerbank.

Op de Zoeterwoudseweg tussen 13.00 en 15.00 uur, schreven de agenten 25 bekeuringen uit aan automobilisten die niet de gordel droegen, een bekeuring werd uitgeschreven voor handsheld bellen, en 11 bekeuringen voor het overschrijden van de maximale snelheid.

Leiden Snelheidscontrole Schipholweg Op maandagavond 14 april heeft de politie wederom een snelheidscontrole gehouden op de Schipholweg. De laatste dagen zijn door de politie op deze weg grove snelheidsovertredingen geconstateerd en ook maandagavond bleken automobilisten zich niet aan de maximum snelheid te kunnen houden. Vijf automobilisten overschreden ruim de maximale toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogste snelheid die met de laser werd gemeten bedroeg 99 km/u (gecorrigeerde snelheid). Alle overtreders zijn staande gehouden en konden hun bekeuring in ontvangst nemen. De politie zet de controles voort.

Leiden Snelheidscontrole Oegstgeesterweg De politie heeft op maandag 14 april, op de Oegstgeesterweg een snelheidscontrole gehouden. Zes bestuurder overschreden de snelheidslimiet en werden staande gehouden waarna zij een bekeuring kregen uitgeschreven. De hoogste snelheid die met de laser werd gemeten bedroeg 88 km/u. De politie zet de controles voort.

Ouderkerk a/d IJssel Bankpas gestolen na babbeltruc Van de bankrekening van een 71 jarige vrouw uit Ouderkerk aan den IJssel hebben vermoedelijk een jongen en een meisje geld opgenomen met een door hen bij haar gestolen bankpas. Zij kwamen aan de pas nadat zij zich donderdagavond 10 april bij de vrouw binnen wisten te praten. Op straat sprak het tweetal van rond de 17 tot 18 jaar oud, de vrouw aan en vroeg of zij haar mochten interviewen over de oorlog. Daar stemde de vrouw mee in. Binnen splitste het tweetal zich voor even en werd de bankpas gestolen. Die ontdekking deed de vrouw pas de volgende dag. Ze werd gebeld door iemand die zei namens de bank te bellen. Ze kreeg een nieuwe bankpas en hij wilde weten of ze haar oude pincode wilde houden of een nieuwe wilde hebben. De vrouw wilde het graag bij het oude laten waarop de man haar pincode vroeg en kreeg. Toen zijn nadat het gesprek was beëindigd in haar portemonnee keek, was daaruit haar bankpas verdwenen. Direct werd contact opgenomen met de bank om de bankrekening te blokkeren maar daar bleek al geld te zijn afgehaald met de gestolen pas. De politie waarschuwt nooit in te gaan op dit soort telefoontjes. De bankinstellingen werken zo niet. Geef ook nooit je pincode aan wie dan ook af. De politie is met een onderzoek begonnen.