Gemeente Heerenveen


---


---

Twee mogelijke locaties voor Het Poortje in Heerenveen

In juli 2007 gingen college van B&W en gemeenteraad van Heerenveen akkoord met de vestiging in Heerenveen van een nieuwe justitiële jeugdinrichting van Het Poortje. Het Poortje heeft op dit moment twee vestigingen in het noorden: jeugdinrichting De Waterpoort in Groningen voor jongeren zonder strafblad en justitiële jeugdinrichting De Veenpoort in Veenhuizen.

De afgelopen maanden is er, in nauwe samenwerking met Het Poortje, onderzoek gedaan naar de meest geschikte locatie in Heerenveen. Van dit onderzoek is een verslag gemaakt. Op basis van dit verslag hebben B&W vandaag besloten dat er twee geschikte locaties zijn voor de nieuwbouw. De terreinen liggen bij het parkeerterrein in Heerenveen Noord-Oost en in het Stationsgebied, achter de kantoren van Arriva en Werkstate.
Het college gaat belanghebbenden en geïnteresseerden de komende weken uitgebreid informeren. De direct omwonenden zullen als eersten persoonlijke uitleg krijgen over de wijze waarop de locatiekeuze tot stand is gekomen. Daarna worden de overige inwoners en andere belanghebbenden door B&W geïnformeerd. De gemeenteraad neemt naar verwachting half juni 2008 een besluit over de definitieve locatie. Daarna wordt de nieuwbouw uitgewerkt en volgen de benodigde procedures.


---