Dagbladadvertenties verdubbelen effect van TV campagne

15/04/2008 16:30

Telegraaf Media Nederland

De reclamecampagne van Advil heeft op televisie veel meer effect wanneer ook dagbladen worden ingezet. Dit blijkt uit uitgebreid onderzoek dat recent werd gehouden. De toevoeging van De Telegraaf op de televisiecampagne van drie weken leidt tot meer dan een verdubbeling van de effecten op reclamebekendheid en (spontane) merkbekendheid.

Steeds vaker wordt aangetoond dat de inzet van meerdere mediumtypen bij een communicatiecampagne veel meer effect oplevert dan de inzet van slechts één mediumtype. Samen met Universal Media en Wyeth, producent van Advil, heeft De Telegraaf onderzocht wat de effecten zijn van de inzet van de krant naast een televisiecampagne van drie weken. Hieruit blijkt dat de effecten voor de belangrijkste variabelen als reclame- en merkbekendheid meer dan verdubbelen.

In het onderzoek werd een consumentenpanel gesplitst in meerdere groepen. Een deel van de respondenten werd niet geconfronteerd met een uiting van Advil, een deel werd geconfronteerd met een uiting in één mediumtype en een deel werd geconfronteerd met zowel de tv-commercial als de advertenties in De Telegraaf.

Het verbaast De Telegraaf niet dat er synergie optreedt als naast een televisiecampagne de krant wordt ingezet. "Door veel onderzoek weten we inmiddels dat De Telegraaf een uitstekend advertentiemedium is. Echter, dat het effect van een tv campagne zoveel groter is indien een adverteerder ook De Telegraaf inschakelt, heeft ons ook positief verrast", aldus Martijn Brinkhoff, research manager bij De Telegraaf. Ook bij Wyeth en Universal Media is men onder de indruk. Mick Santifort van UM: "Het onderzoek toont sterke synergetische effecten aan en deze inzichten kunnen we zeker gebruiken bij onze adviezen aan adverteerders". Volgens Martijn is dit onderzoek overtuigend. "De Telegraaf gaat dit jaar, in samenwerking met adverteerders, meer onderzoek doen naar de versterkende effecten van diverse mediumtypen".

Over De Telegraaf
Uitgeversmaatschappij De Telegraaf is primair actief in het uitgeven van dagblad De Telegraaf en het exploiteren van informatie via haar online kanalen. De Telegraaf is zeven dagen per week de grootste en meest gelezen krant van Nederland met een gemiddeld bereik per dag van ruim 2,2 miljoen Nederlanders. Telegraaf.nl is een van de grootste en actuele nieuwsportals van Nederland. Samen met de special interest sites is Telegraaf.nl goed voor ruim 188 miljoen pageviews en ruim 3,1 miljoen unieke bezoekers per maand (NOM Print Monitor 2007-I/2007-II/ STIR februari 2008). Uitgeversmaatschappij De Telegraaf is een onderdeel van Telegraaf Media Nederland.

Over Telegraaf Media Nederland
Telegraaf Media Nederland is onderdeel van TMG (Telegraaf Media Groep) en omvat de Nederlandse activiteiten van TMG: Uitgeversmaatschappij De Telegraaf, HDC Media, Holland Combinatie, Basismedia, Telegraaf Tijdschriften Groep, Pilarczyk Media Groep, Telegraaf Productiehuis en Librium TV. In totaal exploiteert Telegraaf Media Nederland meer dan honderd printtitels, even zoveel websites, diverse 'out of home TV'netwerken en een aantal videoproductiehuizen. Dat maakt Telegraaf Media Nederland het eerste complete mediahuis van Nederland, met verschillende mediamerken en - platformen, die onmisbaar zijn voor consument en adverteerder.






Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie (