Politie Groningen

Politiebureau gesloten door poederbrief

Delfzijl, 15-04-2008 o Het politiebureau in Delfzijl is dinsdag enkele uren gesloten geweest vanwege een dreigbrief met daarin een onbekend poeder. De brief was bij een moskee in Delfzijl Noord aangetroffen en door een medewerker en de voorzitter van het gebedshuis tegen 11 uur naar de politie gebracht. Toen een agent de inhoud van de brief zag, werd onmiddellijk een voorzorgsprocedure gestart

Als onderdeel van dit protocol werden door de brandweer in de ruimte waar de mannen zaten metingen verricht. Het politiebureau werd voor het publiek gesloten. De metingen van de brandweer brachten geen direct gevaar aan het licht. Het poeder werd vervolgens in een speciale verpakking voor nader onderzoek naar een laboratorium gebracht. De twee vertegenwoordigers van de moskee werden op het politiebureau uit voorzorg gedoucht en van andere kleding voorzien. Zij konden na een onderzoek door de GGD naar huis. Het politiebuerau werd omstreeks 14.00 uur weer open gesteld.

Het is nog onbekend wat er in de dreigbrief staat. De politie begint niet eerder een onderzoek naar deze bedreiging dan nadat de samenstelling van het poeder is vastgesteld. Het is nog onzeker wanneer de uitslag van het laboratorium valt te verwachten. Bij de politie zijn geen eerdere bedreigingen tegen de betreffende moskee bekend.