Stichting Natuur en Milieu

Voortaan energie-informatie bij nieuw apparaat

15 april 2008 - Stichting Natuur en Milieu organiseerde op 10 april het Groene Stekker seminar samen met elektronicaketen BCC en het Wereld Natuur Fonds, Hier en Milieu Centraal. Het Groene Stekker seminar heeft als doel om mensen die werkzaam zijn in de elektronicabranche te inspireren, om de elektro-industrie binnen Europa te verduurzamen.

Op het Groene Stekker seminar spraken naast Jaqueline Cramer (Minister van Ruimte en Milieu) onder andere Ed Nijpels (voorzitter van Milieu Centraal), Ruud Koornstra (Tendris), Adjiedj Bakas (Trendwatcher) en Ben Verwaayen (CEO BT).

Tijdens deze bijeenkomst ondertekende BCC, het ministerie van VROM, Milieu Centraal en brancheorganisatie UNETO-VNI een convenant over informatievoorziening over energieverbruik. In het convenant is vastgelegd dat consumenten informatie over het energieverbruik en energiebesparingstips krijgen bij aankoop en gebruik van elektronica.

Door een systeem op te zetten voor elektronica met gemiddelde jaarlijkse energiekosten van meer dan 22 (overeenkomend met 100 kWh), wordt voor huishoudens inzichtelijk gemaakt wat de gemiddelde energiekosten van het apparaat per jaar zullen zijn.

Publicatiedatum: 15-04-2008