Gemeente Coevorden

Gemeente koopt loods met ondergrond

De gemeente Coevorden heeft een loods met ondergrond aan de Weeshuisstraat gekocht. Het heeft een oppervlakte van 459 vierkante meter en ligt in het plangebied voor de uitvoering van het Masterplan Centrum Coevorden. Voor de verdere uitvoering van het Masterplan was aankoop noodzakelijk.

Vanaf de Weeshuisstraat is het zicht in de toekomst gericht op de vernieuwde Weeshuisweide. Om dat te bereiken, wordt de aangekochte loods gesloopt. Inmiddels zijn de werkzaamheden op de Weeshuisweide in volle gang. Dit wordt tegelijk met de herinrichting van de Aleida Kramersingel uitgevoerd. De historische lagen in de Weeshuisweide worden opnieuw aangelegd en de motte waarop het Kasteel is gebouwd wordt weer zichtbaar.

Citadelpunten

Op dit moment is één van de twee citadelpunten al duidelijk herkenbaar. Volgende week begint aannemer Roelofs Wegenbouw uit Den Ham met de aanleg van de tweede citadelpunt. Deze is naar verwachting half juni gereed. Dan is ook het werk op de motte klaar. De herinrichting van de Aleida Kramersingel en de aanleg van de nieuwe parkeerplaatsen wordt naar verwachting half mei afgerond.