Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie

toegevoegd aan NVZA Kennisplein:

Er is een nieuw kennisitem toegevoegd aan NVZA Kennisplein:

15 april 2008

Vandaag wordt tijdens het programma "missers" van de AVRO (Ned 1; 21.05 uur) een kort item uitgezonden over het elektronisch voorschrijf- en toedienregistratie-systeem Theriak in de ziekenhuisapotheek Midden-Brabant, Tilburg.

Inhoud
AVRO: Missers 15 april a.s. 21.05, Ned 1 Medicatieveiligheid en Theriak
Op 15 april a.s. wordt tijdens het programma "missers" van de AVRO (Ned 1; 21.05 uur) een kort item uitgezonden over ons elektronisch voorschrijf- en toedienregistratiesysteem Theriak. Medicatieveiligheid is naast patiëntveiligheid een belangrijk item en staat sterk in de belangstelling. Het programma "Missers" van de AVRO staat vooral bekend om het laten zien en inzoomen op gemaakte fouten uit de medische zorg. Echter men wil in deze serie ook positieve signalen afgeven van zorginstellingen/zorgverleners, die nieuwe systemen/technieken hebben geïntroduceerd, die een positieve bijdrage op veiligheid kunnen leveren.

Na invoering van Theriak in ons ziekenhuis is gebleken dat het aantal meldingen rondom toedienfouten met 37% is afgenomen als het aantal meldingen van 2005 wordt vergeleken met die in 2006. Dit resultaat was de aanleiding voor de Avro om bij ons "langs te komen" om hier Nederland over te informeren.

Voor nadere info zie ook www.missers.avro.nl (ook voor als u de uitzending gemist heeft).

---

© 2008 KNMP
KNMP Vandaag Vakinhoud Bedrijfsvoering Producten Over de KNMP Dossiers Contact Help