Beslaglegging op en doorzoekingen in meerdere panden

Korpsrecherche onderzoekt witwassen crimineel vermogen

Leiden, 15-04-2008 o De korpsrecherche van Politie Hollands Midden heeft dinsdag 15 april een 35 jarige man uit Nieuw-Vennep, een 34 jarige man uit Rotterdam en een 29 jarige vrouw uit Noordwijkerhout aangehouden. De politie verdenkt de man uit Nieuw-Vennep van handel en distributie van hennep. Ook wordt de man verdacht van het stelselmatig witwassen van het uit de handel in hennep verkregen crimineelvermogen. De Rotterdammer en de vrouw uit Noordwijkerhout zijn medeverdachten in het onderzoek.

De korpsrecherche heeft onder leiding van het Openbaar Ministerie dinsdag beslag gelegd op twaalf panden (woningen/loodsen/bedrijven). Bovendien zijn er tien autos, vijf quads/trikes, circa 25.000 euro aan contanten, sieraden en kunst in beslag genomen. Op in totaal zestien locaties in de regios Hollands Midden, Kennemerland, Rotterdam en in België werden doorzoekingen verricht. De locaties betreffen woningen, loodsen, een juwelier (België) en een growshop in Leiden,. Alle (financiële)administratie, computers e.d. die aanwezig waren in de panden zijn in beslag genomen voor het verdere onderzoek naar het witwassen van verkregen crimineelvermogen.

De drie verdachten zijn voor het verdere onderzoek ingesloten en worden vrijdag 18 april 2008 voorgeleid aan de rechter-commissaris. Het onderzoek naar het witwassen van verkregen crimineelvermogen, het opkopen en verhandelen van de opbrengst van de hennepkwekerijen loopt sinds april 2007. De korpsrecherche is naar aanleiding van binnengekomen informatie gestart met dit onderzoek. Het onderzoekt duurt nog voort. De politie sluit niet uit dat meerdere aanhoudingen, doorzoekingen en inbeslagnames zullen volgen.