Gemeente Alphen aan den Rijn

krijgt vorm

Nieuwe Sloot krijgt vorm

De ontwikkeling van het project Nieuwe Sloot verloopt volgens planning. De voorbereidingen voor de bouw in drie van de vier deelgebieden zijn in volle gang. In deelgebied Park zullen naar verwachting rond de zomer de nieuwbouw van Driehoorne en de (ver)bouwing van het Rijnland Ziekenhuis in deelgebied Park gereed zijn. Hiernaast is ook hard gewerkt aan de invulling van de plannen voor de rest van Park; het hart van de woonservicezone inclusief woningbouw. Dit staat de meest recente voortgangsrapportage van Nieuwe Sloot.

De buurtbewoners hebben de plannen voor deelgebied Park kunnen zien tijdens een informatieavond in Driehoorne in januari. Hier zijn ongeveer 300 belangstellenden geweest. De raads-en commissieleden (en andere belangstellenden) konden de plannen voor dit deelgebied zien tijdens de informatiemarkt op 6 maart.
inmiddels werken wonenCentraal en de gemeente samen aan de voorbereidingen voor woningbouw, wegen en groen- en watervoorzieningen. Volgens de planning start de bouw van het hart van de woonservicezone dat in dit deelgebied gaat komen in 2009.

De deelgebieden Holland en Tuin worden voorbereid op de woningbouw die hier gaat komen. In de loop van dit jaar zal de selectie worden voorbereid voor de ontwikkelaars van deze deelgebieden. Volgens de huidige planning wordt in 2010 gestart met de bouw in Tuin en in 2011 in Holland. Naast de woningbouw zal ook de inrichting van het openbaar gebied de komende periode aandacht krijgen.

Nieuwe Sloot bestaat uit vier gebieden, Park, Tuin, Holland en Park, Ieder met een eigen karakter, maar gezamenlijk vormen ze één geheel en maken zo Nieuwe Sloot tot een nieuwe wijk. Niet zomaar een wijk, maar een zeer complete, comfortabele en gevarieerde wijk. Naar verwachting zal het gebied rond 2011/2012 gereed zijn.

© Gemeente

Alphen aan den Rijn

Stadhuisplein 1

2405 SH Alphen aan den Rijn

Tel: 0900 - 481 11 11

Fax: (0172) 46 55 64

gemeente@alphenaandenrijn.nl

Postbus 13, 2400 AA

Alphen aan den Rijn