Deelgemeente Charlois Rotterdam

Campagne Geweldig Charlois van start

Maandag 14 april is de campagne Geweldig Charlois van start gegaan. Deze is bedoeld om geweld door jongeren te verminderen. De campagne is het initiatief van de deelgemeente Charlois.

Op het Albeda College (Van Blommesteynweg) en het Zuiderpark College is gestart met een uitgebreide test. Leerlingen van zes schoolklassen gaan gewapend met een camera op pad in de wijk. Als jonge reporters maken ze documentaire-achtige filmpjes waarin het thema geweld verkend wordt. En dan met name de eigen rol daarin: zijn ze pleger of slachtoffer? Hoe zien ze dat zelf? Het resultaat zijn korte documentaires van 1 tot 2 minuten. De leerlingen doen alles zelf: het verhaal bedenken, filmen en monteren.

De filmpjes worden in de klas vertoond en besproken als lesstof. Na afloop kiest iedere klas het beste filmpje. Deze filmpjes worden vertoond tijdens de première op 30 mei in theater Zuidplein. Op deze dag worden alle filmmakers feestelijk ontvangen en beloont een publieksjury en een vakjury het beste filmpje met een mooie prijs.

U kunt alle filmpjes vanaf eind april zien op www.geweldigcharlois.nl.