Deelgemeente Charlois Rotterdam

De Grote Woontest opnieuw van start

Zon 150.000 huishoudens in Rotterdam en de regio krijgen de komende tijd een uitnodiging in de brievenbus om mee te doen aan De Grote Woontest. Deze wordt voor de tweede maal gehouden. Wie meedoet, laat door het invullen van een enquête zijn of haar eigen woonwensen weten.

Zo krijgen de gemeenten, woningcorporaties en projectontwikkelaars, die de opdracht voor dit onderzoek hebben gegeven, meer inzicht in wat bewoners willen op het gebied van wonen en samenleven. Met de uitkomsten ervan kunnen zij aan de slag met bijvoorbeeld het verbeteren van bestaande wijken of het ontwikkelen van nieuwe bouwlocaties.

Elke inwoner van de regio Rotterdam, die 18 jaar of ouder is, kan meedoen aan De Grote Woontest. Dus ook mensen die geen uitnodiging hebben ontvangen. Dit kan via de website www.degrotewoontest.nl of door de vragenlijst op te vragen via het gratis telefoonnummer 0800 - 028 0000 (bereikbaar ma. t/m zo. van 9.00 tot 24.00 uur). Elke tiende internetdeelnemer krijgt 1/5 Staatslot en direct na het invullen krijgen alle deelnemers een persoonlijk woonprofiel. Bovendien maken alle deelnemers aan De Grote Woontest kans op prijzen die variëren van een rondvlucht boven Rotterdam voor twee personen, een dagje Blijdorp, een rondvaart met Spido, een waardecheque of een Staatslot. Het doel is om uiteindelijk minimaal 15.000 reacties binnen te krijgen.

Achtergrond

In 2004 was de eerste Grote Woontest. Toen gaven ruim 12.000 bewoners hun mening over wonen en hun woonwensen. Een belangrijke uitkomst van het onderzoek was dat men meer ruimte, minder steen en minder hoog wil. Stedelijk wonen was en blijft in trek, maar voor rustig stedelijk wonen (wonen met wat meer ruimte, groen, op de grens van buitenwijken en het centrum) bleek er meer vraag dan aanbod te zijn. Verder bleek ook het aantal appartementen dat werd aangeboden groter te zijn dan gewenst. Op dit moment wordt dan ook getracht lopende bouwplannen beter te laten aansluiten bij de wensen van de consument. Dit is echter een langdurig proces dat nog niet is afgerond.

Tevens waren uitkomsten zoals het feit dat Rotterdam-Zuid als kleurloos en zonder identiteit werd ervaren en het gegeven dat de hogere inkomens daar wegtrokken, reden om over te gaan tot extra investeringen op Zuid en het afsluiten van het Pact op Zuid. In juni worden de eerste resultaten verwacht, het totale onderzoek wordt eind september afgerond. [s?deelgemeenten .Openbaar_60327.Deelgemeenten_60666.Deelgemeente Charloi_350015.Actueel_350016.Nieuws_350022.type nieuwsberichten_2167799.De Grote Woontest op_2193002]
---

Deelgemeente Charlois, 15-04-2008