Gemeente Vlaardingen


Amateurkunst in wethouderskamer

15 april 2008

In de kamer van cultuurwethouder Jan Robberegt is vanaf 15 april een expositie te zien met werk van Klaas Burger en Ton Delfos.

Klaas Burger fotografeert al sinds zn 8e ,maar pas sinds hij niet meer full time werkt is hij meer tijd in het fotograferen gaan steken. Hij heeft met plezier de overgang gemaakt van analoog naar digitaal en ontdekt nog elke dag nieuwe mogelijkheden. Sinds kort is hij bezig met het bewerken van gefotografeerde rook, met heel bijzondere resultaten. De abstracte voorstellingen die dit oplevert, prikkelen de fantasie van iedereen. Klaas is fotograaf voor Vlaardingen TV en geeft ook cursussen digitale fotografie voor senioren om de mogelijkheden van digitale fotografie en computerbewerking over te dragen.

Ton Delfos werkt in de metaal. Daardoor is hij altijd bezig geweest met vormen, lijnen en functionaliteit. Dat zijn themas die ook in zijn fotografie altijd een rol spelen. Tot 2002 fotografeerde hij alleen maar tijdens vakanties. De ommekeer kwam toen hij een goede digitale camera kocht. Vanaf dat moment kon hij zich de techniek van het fotograferen eigen maken. Door veel te lezen over fotograferen, veel te experimenteren en lid te worden van de fotovereniging Amateur Fotografen Vereniging Vlaardingen (AFVV) heeft hij zich ontwikkeld. Tijdens fietstochten en wandelingen ziet hij altijd wel iets om vast te leggen. Hierdoor zijn veel van zijn fotos herkenbaar voor de kijker. Ton fotografeert ook voor TV Vlaardingen

Expositie bekijken?
Het werk van Ton Delfos en Klaas Burger is nu te zien in de kamer van wethouder Robberegt in het Stadhuis van Vlaardingen, Markt 11. GeĂŻnteresseerde kijkers kunnen vooraf een afspraak maken met de secretaresse van de wethouder, telefoon: (010) 248 4246.

Ook exposeren?
Als Vlaardingse individuele amateur-kunstenaars willen exposeren in de werkkamer van de Vlaardingse wethouder voor kunst en cultuur, kunnen zij zich aanmelden via het secretariaat van de wethouder, telefoon: (010) 248 4246. De exposities komen tot stand via de volgende werkwijze:

* Wethouder Robberegt selecteert zelf de kunstwerken.
* Alleen kunstwerken van individuele amateur-beeldende kunstenaars komen in aanmerking, dus geen clubexposities.
* De werken worden opgehangen of neergezet, zoals ze aangeleverd worden. De kunstenaars brengen de kunstwerken zelf naar het stadhuis en halen ze ook weer op.

* De exposities wisselen minimaal elk kwartaal.
* Deze wisselexposities zijn geen verkooptentoonstellingen. Wel wordt op aanvraag verwezen naar de kunstenaar.