Gemeente Gouda


Meldpunt Loverboys naar GGD (15-4-2008)

Vanaf 1 april kunt u voor meldingen over problemen met loverboys terecht bij het Meldpunt Zorg en Overlast van de GGD. Daarmee is het project Loverboys bij gemeente Gouda afgerond en krijgt het een structurele plek bij de GGD Hollands Midden.

Het meldpunt Zorg en Overlast verwerkt meldingen over (mogelijke) problemen met loverboys en biedt hulp aan de betrokken meisjes, vrouwen, jongens en mannen. Hierbij werkt het meldpunt nauw samen met onder andere de gemeente, politie, scholen, Bureau Jeugdzorg en Vrouwen Opvang Centrum Midden Holland.

Project Loverboys

Het project Loverboys is destijds opgezet om te voorkomen dat jongeren slachtoffer worden van loverboys en dat er zo vroeg mogelijk ingegrepen wordt bij signalen die duiden op problemen met loverboys. De gemeente Gouda heeft daarom de afgelopen jaren bijvoorbeeld een meldpunt Loverboys opgezet en voorlichting gegeven op middelbare scholen in Gouda. Het vroegtijdig signaleren van probleemgedrag en het gezamenlijk aanpakken van hiervan is onderdeel van het Integraal Veiligheidsbeleid van de gemeente Gouda.

Loverboys: wat zijn de signalen?

Het is belangrijk dat signalen van problemen met loverboys tijdig gemeld worden bij het meldpunt Zorg en Overlast. Slachtoffers van loverboys zijn vaak aan de volgende signalen te herkennen: ze hebben vaak ruzie thuis, lopen weg, hebben vermoeide ogen, komen minder op school, dragen opeens dure kleding, hebben veel sieraden en zijn negatief over zichzelf.

Het Meldpunt Zorg en Overlast is bereikbaar tijdens kantooruren via 0182- 54 56 46 of meldpuntZO@ggdhm.nl.