Gemeente Enschede

De verjaardagskar van het Ledeboerpark staat weer klaar!

Nu de lente is aangebroken, staat de kleine beestjes-verjaardagskar weer klaar om uit te rijden in het Ledeboerpark. Deze verjaardagskar is ontwikkeld door NatuurEducatie van de gemeente Enschede, en wordt aangeboden om kinderen tijdens hun verjaardagfeestje naar buiten te lokken.....
Boordevol spannende natuureducatieve spelletjes voor kinderen van 4-6 jaar, vormt deze kar een aantrekkelijke aanleiding om kinderverjaardagen lekker buiten in de natuur te beleven; goed voor de gezondheid en de ontwikkeling van het jonge kind!

Jarig ben je buiten!
Het staat momenteel volop in de publieke belangstelling: wat voor invloed heeft "buiten in de natuur zijn" op kinderen? Uit vele onderzoeken komt naar voren dat buiten spelen en veel in de natuur zijn, zeer belangrijk is voor alle ontwikkelingsgebieden van kinderen.

Bovendien ontwikkelen kinderen hiermee een groter bewustzijn m.b.t. duurzaamheid, een gezonde leefomgeving en zorg voor de natuur. Op latere leeftijd hebben kinderen die vaak in de natuur zijn geweest, hier meer affiniteit mee dan kinderen die veel binnen hebben gezeten. Daarom verhuurt NatuurEducatie de kleine beestjes-verjaardagskar aan ieder kind dat zijn of haar verjaardag lekker buiten wil vieren. Voor 25 euro (met maximaal 8 kinderen) kunnen de jarigen met de kar op stap gaan in het Ledeboerpark.

Natuurlijk plezier
In het sfeervolle heembos in het Ledeboerpark dat vlakbij de stad
Enschede, maar ook in het fraaie groene buitengebied ligt, staan 7 sprookjesfiguren op de kinderen te wachten. Bij deze figuren kunnen zij de spelletjes uit de kleine beestjeskar spelen. De feestvierders mogen zich eerst verkleden als kleine beestjes met de prachtige insectenhesjes uit de kar; voor de jarige is er een extra mooi vlinder- of lieveheersbeestjesjasje. Na afloop krijgen alle kinderen ook nog een traktatie bij bezoekerscentrum Het Lammerinkswönner.
De spelletjes in de verjaardagskar zijn zodanig opgezet, dat ouders of begeleiders zelfstandig met de kinderen in het heembos hun feestje kunnen vieren.

Openingstijden en meer informatie
Op alle dagen (behalve op zaterdag) kan de verjaardagskar worden gehuurd tot
16.00 uur; wel graag tijdig reserveren (Prijs 25 euro). De verjaardagskar kan aangevraagd worden bij NatuurEducatie via tel. nr. 053 4351825 ; ook kunt u hier meer informatie over de verjaardagskar en de gang van zaken krijgen.

Het Ledeboerpark en het bezoekerscentrum zijn bereikbaar via de ingang (met de adelaars) van het Abraham Ledeboerpark aan de Hengelosestraat te Enschede.
Daar is ook een parkeerplaats voor de auto.
Na 300 meter ligt aan de rechterkant bezoekerscentrum Het Lammerinkswönner, waar de verjaardagskar na afspraak afgehaald kan worden.
De openingstijden zijn van maandag t/m vrijdag van 8.00 - 16.00 uur en op zondag van 11.00 - 17.00 uur.

15 april 2008