Gemeente Lelystad

Lelystads college draait dagje mee als vrijwilliger

Ook dit jaar hebben leden van het Lelystadse college een zogenaamde VIP-stage gelopen. De wethouders en de burgemeester hebben daarbij een middag meegelopen als vrijwilliger bij uiteenlopende instanties.

Met de Vip-stages wil de gemeente het belang van vrijwilligerswerk benadrukken. Deze dag wordt georganiseerd door Pluspunt.

Vip-stages

Burgemeester Horselenberg ging naar SPEL stichting Peuterspeelzaal waar zij aan allerlei activiteiten met de peuters meedeed. Wethouder de Jager ging naar de Flevolandse theatervereniging JTL om te helpen met het opzoeken en sorteren van toneelkleding voor een grote productie.

Wethouder Albert Kok ging naar de Interkerkelijke Schuldhulpverlenng om uitleg te krijgen over de werkwijze en te helpen bij de administratieve verwerking van aanvragen. Kinderdagverblijf de Kokkel kreeg wethouder Lodders op bezoek, die deed mee met muziek maken en knutselen met de meervoudig gehandicapte kinderen. Wethouder Fackeldey ging naar de Ziekenomroep Lelystad in de hal van het IJsselmeerziekenhuis. Naast het helpen bij de uitzending ging hij ook patiënten op de zaal vragen om verzoeknummers.

---