Evangelische Omroep

Nr. 087

Hilversum, 1 april 2008

VADER EN ZUS TEN BOOM OOK IN 'WOUD DER RECHTVAARDIGEN' EO BRENGT TER GELEGENHEID EEN CORRIE TEN BOOM-PAKKET EN FILM UIT

Tijdens de oorlog hielp ze joden en onderduikers, met gevaar voor eigen leven. Ze overleefde concentratiekampen en reisde de hele wereld over als evangeliste; Corrie ten Boom. Nu worden ook Corrie's vader en zus toegevoegd aan het 'Woud der Rechtvaardigen'; de Holocaustherdenkingsplaats in Jeruzalem. Op 15 april vindt een ceremonie plaats op het Haarlemse stadhuis, waarbij de ambassadeur van Israël de onderscheidingen overhandigt aan Casper van Woerden, kleinzoon van Casper ten Boom. Ter gelegenheid hiervan brengt de EO een speciaal Ten Boom-pakket op de markt en zendt op 25 april de film De Schuilplaats uit om 22.50 uur op Nederland 2.

Bij de plechtigheid zijn aanwezig; de burgemeester van Haarlem en de voorzitter van de Evangelische Omroep; ds. Arie van der Veer. Ook leden van de familie Ten Boom en vertegenwoordigers van het Corrie ten Boom Museum en de gelijknamige foundation zijn uitgenodigd.

Speciaal pakket
De Evangelische Omroep brengt een speciaal pakket op de markt dat bestaat uit het boek 'Meer dan een schuilplaats' (een door het Corrie ten Boom Museum ontwikkeld boek over het leven en de boodschap van Corrie ten Boom), een dubbel-dvd met de film 'De schuilplaats' en een cd met de meest beluisterde Bijbelstudie-radiotoespraken van Corrie ten Boom. Zij sprak onder meer regelmatig voor Trans World Radio. De EO biedt het hele pakket aan voor E 29,90 (tot 5 mei; daarna wordt het vijf euro duurder).

De Schuilplaats
De Evangelische Omroep zendt op 15 april op Nederland 2 de film De schuilplaats nogmaals op televisie uit. Daarin zien we hoe de Duitsers aan het begin van de Tweede Wereldoorlog Haarlem binnentrekken. Vader Ten Boom woont op dat moment met zijn twee ongetrouwde dochters Corrie en Betsie in de Barteljorisstraat. Ondanks zijn hoge leeftijd weigert hij passief toe te kijken als de Joden door de Duitsers worden vervolgd. Hun huis aan de Barteljorisstraat wordt een schuilplaats voor Joodse onderduikers. Maar... dan worden ze verraden, opgepakt en weggevoerd naar een concentratiekamp. Vanaf dat moment kunnen ze niets anders meer dan zich aan hun geloof vastklampen om te overleven.

Noot voor redactie,