Gemeente De Wolden

Zuidwolde, 11 april 2008












Persuitnodiging


Winnaars Wmo Quiz ontvangen prijs van
wethouder Damming

De winnaars van de Wmo Quiz - onlangs uitgeschreven in de Wmo krant - ontvangen op dinsdag 15 april aanstaande hun prijs uit handen van wethouder Bert Damming. De prijsuitreiking vindt om 16.00 uur plaats in het gemeentehuis in Zuidwolde.

De gemeente De Wolden bracht begin dit jaar de Wmo krant uit om inwoners te informeren over deze nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning. De krant werd huis-aan-huis verspreid en bevatte een prijsvraag met vragen over de Wmo, de zogenaamde Wmo Quiz. Van de tientallen inzendingen trok wethouder Bert Damming drie winnaars.

Achtergrondinformatie Wmo                                    Het doel van de Wmo is dat mensen zoveel mogelijk zelfredzaam zijn en iedereen mee kan doen aan de samenleving. Daarbij helpen ze elkaar en als dat nodig is, krijgen ze ondersteuning van de gemeente. De Wmo is er voor alle inwoners. Steeds meer mensen krijgen er mee te maken, deels door vergrijzing, maar ook door de verschuiving in het zorgaanbod van instellingen naar zorg en begeleiding aan huis. De doelgroep is heel divers: bijvoorbeeld mantelzorgers en vrijwilligers, jongeren en hun ouders, mensen met een beperking of met psychische problemen.

///////////////////////////////////

Noot van de redactie:   U bent van harte uitgenodigd om bij dit feestelijke moment aanwezig te zijn. Voor meer informatie kunt u terecht bij cluster communicatie gemeente De Wolden, tel. (0528) 378603.




---- --