Jonge ICT-bedrijven naar Silicon Valley


AMSTERDAM, 20080123 -- Op 15 april zullen twintig jonge Nederlandse ICT-bedrijven Silicon Valley bezoeken. Tijdens een zevendaagse handelsreis zullen deze Rising Stars klaargestoomd worden om de stap over de oceaan te zetten. Het programma omvat het versterken van de internationale presentatievaardigheden, seminars over de juridische en belastingtechnische aspecten, bedrijfsbezoeken en natuurlijk heel veel netwerkbijeenkomsten.

Silicon Valley is nog steeds het bruisende centrum van technologische ontwikkeling met topuniversiteiten, de hoogste concentratie durfkapitaal in de wereld en de beroemde winnaarsmentaliteit. Initiatiefnemer Handelsroute.nl diende daarom een projectvoorstel voor deze reis in bij de EVD, agentschap van het Minsterie van Economische Zaken. De EVD heeft het voorstel positief beoordeeld en Handelsroute.nl opdracht gegeven tot het uitvoeren van de handelsreis.

"We hebben, samen met onze partners Technology Fast 50 Foundation en Syntens, veel ervaring met dit soort reizen en beschikken over een uniek netwerk. We merken echter dat Nederlandse bedrijven pas in een laat stadium over de grens kijken. Daarom is deze reis speciaal gericht op jonge ICT-bedrijven van maximaal vijf jaar oud. Ze krijgen gedurende de reis extra begeleiding in hun bedrijfspresentatie. Dat is onontbeerlijk in de VS. Je moet in staat zijn binnen een minuut de aandacht te trekken anders verliezen potentiële investeerders en partners interesse", aldus Sandra Brandenburg van Handelsroute.nl.

De EVD reageerde enthousiast op het voorstel omdat het goed aansluit bij de ambitie om innovatie en internationale handel binnen de Nederlandse technologiesector te bevorderen. Bijkomend voordeel voor de deelnemers is dat een deel van de kosten door de EVD wordt gedragen. Niet onbelangrijk als je in de opbouwfase van je bedrijf zit.

De inschrijving is inmiddels van start gegaan en er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Meer informatie is te vinden op www.tothevalley.com