Consument kan zelf restwaarde auto bepalen via Autodna.nl


DOETINCHEM, 20080415 -- Autobezitters kunnen vanaf vandaag inzicht hebben in de restwaarde van hun auto. Via de website www.AutoDNA.nl is op eenvoudige wijze te berekenen wat de waarde van hun `gouden koets' is over bijvoorbeeld vijf jaar. Met de informatie over de toekomstwaarde kan de via het internet toch al goed geïnformeerde autokoper, nog beter dan voorheen een weloverwogen aankoopbeslissing nemen.

Prijsvergelijking via internet
Prijsbewuste autokopers en bezitters gebruiken al jaren het internet om zich te informeren over waarde van gebruikte auto's. De website AutoDNA.nl heeft inmiddels al meer dan 300.000 online taxaties uitgevoerd die consumenten gebruiken bij de aan- of verkoop van gebruikte auto's.

Toekomstwaarde
Vanaf heden kan ook de toekomstwaarde van gebruikte en nieuwe auto's worden berekend. Met een speciale tool kan de bezoeker van AutoDNA.nl de waarde van zijn voorgenomen aankoop in de toekomst bepalen. Met behulp van het kenteken, de kilometerstand en het aantal kilometers dat per jaar wordt gereden, wordt automatisch de afschrijving voor de komende jaren van de auto berekend. AutoDNA.nl speelt hiermee in op de toenemende behoefte van de prijsbewuste consument om zich optimaal te informeren voordat tot aankoop wordt overgegaan.

Rekenmethode leasemaatschappijen bereikbaar voor consument
Het berekenen van de toekomstwaarde van een auto wordt altijd al gebruikt door leasemaatschappijen. Met deze rekenmethode kunnen zij de afschrijving en daarmee de leaseprijs van een auto bepalen. AutoDNA.nl maakt het nu ook voor de particulier mogelijk van deze rekenmethode gebruik te maken. Een eenvoudige handeling geeft inzicht in de restwaarden van een gebruikte of een nieuwe auto en helpt hen bij de keuze van de aankoop van hun volgende auto.