Bouwenvelopovereenkomsten voor eerste deel Amstelkwartier


Overeenkomst voor bouw van 1100 woningen en voorzieningen aan de Amstel

AMSTERDAM, 20080415 -- Projectbureau Zuidoostlob van de gemeente Amsterdam heeft bouwenvelopovereenkomsten gesloten met de ontwikkelaars die het eerste deel van de nieuwe woon/werkwijk Amstelkwartier gaan realiseren. Deze overeenkomsten zijn een nieuwe stap in de realisatie van een echte stadswijk op een unieke plek langs de Amstel. De bouw start naar verwachting in 2009.

Amstelkwartier
Het Amstelkwartier, onderdeel van project Overamstel, ligt direct aan de Amstel. In dit gebied, waar tot voor kort een rioolwaterzuivering stond, wordt een nieuwe woon/werkwijk gecreëerd met ruimte voor circa 1.100 woningen en 5.500 m2 commerciële en maatschappelijke voorzieningen. Ook is er in het gebied veel ruimte voor groen.

Selectie ontwikkelaars
Op 14 april zijn de overeenkomsten tussen de gemeente en de eerste ontwikkelaars van het Amstelkwartier gesloten. De combinatie Kondor Wessels/Delta Forte/Rochdale gaat twee bouwblokken ontwikkelen. In totaal gaat het om circa 260 woningen, circa 900 m2 bedrijfsruimte, een kinderdagverblijf en een basisschool met buitenschoolse opvang.
De combinatie AM/BAM gaat een bouwblok bouwen met ongeveer 220 woningen en 1700 m2 commerciële ruimte, waaronder een supermarkt.
De combinatie LSI/NL development gaat een bouwblok met ongeveer 50 woningen realiseren.

Samenwerking
Directeur Hetty Vlug van Projectbureau Zuidoostlob zei in haar toespraak bij de ondertekening van de overeenkomsten dat ze zich verheugt op een plezierige samenwerking tussen het projectbureau en de ontwikkelaars. De verwachting is dat de eerste bouwwerkzaamheden in 2009 starten.





Projectbureau Zuidoostlob, gemeente Amsterdam