Gemeente Best


Openbare bekendmakingen, Week 16 - 2008

Ingekomen bouw- en sloopaanvragen


* Bouwbedrijf Baten B.V., betreffende het gedeeltelijk wijzigen van de woning aan de Duinhei 4;

* F. Dijstelbloem, betreffende de uitbreiding van de woning aan de Eindhovenseweg 84;

* B. Schepens, betreffende de bouw van een woning met bedrijfsruimte aan de Kapelweg;

* A. Walravens, betreffende de bouw van een paardenstal aan de Sonseweg 17;

* CDC Kliniek B.V., betreffende het intern verbouwen en het wijzigen van de gevel aan de Waal 2;

* W. van Meurs, betreffende de uitbreiding van de woning aan de Dauwheuvel 2;

* Alcré Best B.V., betreffende het plaatsen van zeecontainers aan de Magazijnweg 14;

* Bouwbedrijf Baten B.V., betreffende het gedeeltelijk wijzigen van de woning aan de Dennenhei (kavel 14);

* Bouwbedrijf Baten B.V., betreffende het gedeeltelijk wijzigen van de woning aan de Dennenhei (kavel 10);

* Bouwbedrijf Baten B.V., betreffende het gedeeltelijk wijzigen van de woning aan de Dennenhei (kavel 12);

* M. Staal, betreffende de bouw van een terrasoverkapping aan het Moereind 11;

* W. van de Biggelaar, betreffende de uitbreiding van de woning aan het Hoefblad 24;

* A. Toebes, betreffende het plaatsen van 2 dakkapellen aan de Lariks 6;

* H. Hazenberg, betreffende het plaatsen van een dakkapel aan de Salderes 34;

* C. van Leuven, betreffende de bouw van een overkapping aan de Bijenhei 9;

* K. van Hak, betreffende het wijzigen van de voorgevel en de interne verbouwing van de bedrijfswoning aan de Buitenweg 17;
* De sloop van diverse bijgebouwen aan de Sonseweg 17;
* De sloop van een erfafscheiding aan de Industrieweg 187a.

Procedure
Deze aanvragen liggen niet ter inzage. Er is nog geen bezwaarmogelijkheid. Besluiten over deze aanvragen worden te zijner tijd bekend gemaakt.

ONTWERPBESLUITEN

Vrijstelling artikel 19, lid 3 WRO
Het college van burgemeester en wethouders is voornemens bouwvergunning te verlenen voor:


* De uitbreiding van de woning (bg) op het perceel, kadastraal bekend gemeente Best, sectie H, nummer 1234, gelegen aan de Willem-II straat 52;

* De bouw van een erker op het perceel, kadastraal bekend gemeente Best, sectie H, nummer 4226, gelegen aan de Eik 9;
* De bouw van een berging en schutting op het perceel, kadastraal bekend gemeente Best, sectie H, nummer 2718, gelegen aan de Hinkelbrits 45.

De bouwvergunning moet worden verleend met toepassing van artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Stukken inzien of bezwaar maken? Kijk onder het kopje Procedure.

Wet milieubeheer
Op 1 december 2008 is een aanvraag om vergunning ingekomen van Varkenshouderij A. van Genugten B.V. De aanvraag heeft betrekking op een revisievergunning ingevolge artikel 8.4 van de Wet milieubeheer voor een agrarisch bedrijf aan het adres Vleutstraat 5 te Best. Het college van Burgemeester en wethouders is voornemens de gevraagde vergunning te verlenen en daaraan voorschriften te verbinden in het belang van de bescherming van het milieu.

Procedure
In verband hiermede ligt het ontwerp-besluit met de daarop betrekking hebbende stukken vanaf 16 april 2008 t/m 27 mei 2008 voor eenieder ter inzage bij het team Vergunningen van de sector Ruimte.

Gedurende de periode van ter inzage ligging kan een ieder een zienswijze over het ontwerp-besluit naar keuze schriftelijk of mondeling naar voren brengen. Voor zowel de schriftelijke als mondelinge zienswijzen geldt, dat moet worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerp-besluit de zienswijze betrekking heeft. De ingebrachte reacties zullen wij vervolgens betrekken bij onze definitieve beslissing.

Schriftelijke reacties kunt u t/m 27 mei 2008 richten aan het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Best, Postbus 50, 5680 AB Best. Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht door hiervoor tijdens de periode van ter inzage ligging een afspraak te maken met het team Vergunningen: 0499-360911.

Voor de procedure van de milieuvergunning is het van belang te weten dat alleen belanghebbenden die tijdig (schriftelijk of mondeling) zienswijzen hebben ingebracht met betrekking tot het ontwerp-besluit later beroep kunnen instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, tenzij wordt aangetoond, dat men redelijkerwijs daartoe niet in staat is geweest of wanneer het uiteindelijke besluit afwijkt van het voornemen.

DEFINITIEVE BESLUITEN

Verleende bouwvergunningen:


* De verbouw van de woning aan de Moseik 20;
* De bouw van een carport aan het Grasklokje 79;
* De bouw van een veranda aan de Salderes 107;
* De uitbreiding van de woning aan de Kruisparkweg 58 (1e fase);
* De uitbreiding van de woning aan de Cornelis de Houtmanstraat 2b;
* De bouw van een terrasoverkapping aan de Acacia 54;
* De bouw van een terrasoverkapping aan de Acacia 29.

Bezwaar maken? Kijk onder het kopje Procedure.

Procedure
Tot 6 weken na de dag waarop de vergunning aan aanvrager is verzonden dan door belanghebbenden schriftelijk een bezwaarschrift worden ingediend. Als u een bezwaarschrift indient waar spoed bij vereist is, dan kunt u ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij: de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA 's-Hertogenbosch. Bij dit verzoek moet u een kopie van het bezwaarschrift meezenden. Er worden u griffierechten in rekening gebracht.

DEFINITIEVE BESLUITEN VOORBEREID MET TOEPASSING VAN 3.4 AWB

Besluit toevoegen voorschriften en gedeeltelijk intrekken milieuvergunning

Op 9 april 2008 is besloten om:


* de milieuvergunning die op 3 oktober 1989 is verleend aan Gebr. Stacey, gelegen aan het adres Eindhovenseweg Zuid 63 te Best, in te trekken voor zover deze de doorzet van LPG van 1.499 m3 per jaar overschrijden;

* aan de vergunning de bij het besluit gevoegde en gewaarmerkte voorschriften toe te voegen.

De vergunning wordt aangepast in verband met gewijzigde regelgeving aangaande externe veiligheid.

Het besluit, waarvan de strekking niet gewijzigd is ten opzichte van het ontwerp en de daarop betrekking hebbende stukken liggen vanaf 16 april tot 28 mei 2008 elke werkdag van 8.30 tot 12.30 uur ter inzage bij het team Vergunningen van de sector Ruimte (kamer 0.31). Buiten deze tijden kunnen de stukken op afspraak worden ingezien. Voor een afspraak kunt u contact opnemen met het team Vergunningen, tel. 0499 - 360 911.

Beroep instellen? Kijk onder het kopje Procedure.

Besluit toevoegen voorschriften en gedeeltelijk intrekken milieuvergunning

Op 7 april 2008 is besloten om:


* de milieuvergunningen die op respectievelijk 6 april 1999, 14 februari 2002 en 29 oktober 2002 zijn verleend aan Gebr. Van der Sande Best B.V., gelegen aan het adres Nieuwstraat 64 te Best, in te trekken voor zover deze de doorzet van LPG van 499 m3 per jaar overschrijden;

* aan de vergunning de bij het besluit gevoegde en gewaarmerkte voorschriften toe te voegen.

De vergunning wordt aangepast in verband met gewijzigde regelgeving aangaande externe veiligheid.

Het besluit, waarvan de strekking niet gewijzigd is ten opzichte van het ontwerp en de daarop betrekking hebbende stukken liggen vanaf 16 april tot 28 mei 2008 ter inzage bij het team Vergunningen van de sector Ruimte (kamer 0.31). Buiten deze tijden kunnen de stukken op afspraak worden ingezien. Voor een afspraak kunt u contact opnemen met het team Vergunningen, tel. 0499 - 360911.

Procedure
Tegen het besluit kan beroep worden ingesteld bij de Raad van State door:


* belanghebbenden, die zienswijzen hebben ingebracht met betrekking tot het ontwerpbesluit;

* de adviseurs, die advies hebben uitgebracht naar aanleiding van het ontwerpbesluit;

* belanghebbenden, die bedenkingen hebben tegen wijzigingen in het besluit, die ten opzichte van het ontwerpbesluit zijn aangebracht;
* belanghebbenden, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen te hebben ingebracht met betrekking tot het ontwerpbesluit.

Een beroepschrift moet vóór 28 mei 2008 in tweevoud worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Er worden u griffierechten in rekening gebracht.

Het besluit treedt in werking op de dag nadat de beroepstermijn is afgelopen. Als tijdens de beroepstermijn verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Ongeacht het bovenstaande treedt het besluit niet in werking dan nadat de eventueel noodzakelijke bouwvergunning is verleend.

OVERIGE BEKENDMAKINGEN

Vergunning(en)-, instemmingsbesluit(en), kabel- en leidingwerkzaamheden
Burgemeester en wethouders maken bekend, dat op grond van de Algemene plaatselijke verordening en Telecommunicatiewet de volgende vergunning(en)/instemmingsbesluit(en) zijn verleend aan:


* Volker Wessels Telecom Intra voor het leggen van telecommunicatiekabels in De Maas.

* BT Nederland NV voor het leggen van telecommunicatiekabels in De Maas, Tormentil, Ringweg en Veenpluis.

* NRE Netwerk voor het verleggen van een gasleiding bij de Bedrijfsweg 8.

De werkzaamheden zijn medio / eind april 2008 gepland. Volgens de Algemene plaatselijke verordening en de Telecommunicatiewet is de gemeente verplicht deze werkzaamheden toe te staan. Hiervoor zijn de vergunningen en instemmingsbesluiten afgegeven.

Procedure
Belanghebbenden kunnen binnen 6 weken na verzending van de vergunnningen/instemmings-besluiten bij burgemeester en wethouders een gemotiveerd bezwaarschrift indienen. Het bezwaarschrift heeft geen schorsende werking.

Voor vergunningen bij voorzieningenrechter van de rechtbank te 's-Hertogenbosch en instemmingsbesluiten bij de voorzieningenrechter van de rechtbank te Rotterdam kan hiertoe een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend.

Voor meer informatie over de verzenddatum van de instemmingsbesluiten kunt u contact opnemen met de heer O. Vallenga, telefoonnummer 360911 of e-mail o.vallenga@gembest.nl