Dienstenbond CNV

Nieuws

14 april 2008

CNV alert bij fusie Dirk vd Broek en Dekamarkt

In de afgelopen week is via verschillende media bekend geworden dat Dirk van den Broek en Dekamarkt gaan fuseren. Deze fusie moet aan het eind van 2009 afgerond zijn. Onduidelijk is welke gevolgen deze fusie heeft voor het personeel. CNV Dienstenbond is alert en zal het fusieproces goed volgen. De belangen van het personeel moeten immers goed gewaarborgd zijn. Daarom zal aan de directies van Dirk vd Broek en Dekamarkt om duidelijkheid gevraagd worden over de gevolgen van deze fusie.

Al langere tijd is er sprake van intensieve samenwerking tussen Dirk van den Broek en Dekamarkt, onder andere op het gebied van personeelsbeleid. Toch lijken beide supermarktconcerns een stap te willen zetten naar een echte fusie. De naderende fusie is ingegeven om de slagkracht en de concurrentiepositie van de bedrijven te verbeteren.

CNV Dienstenbond zal de fusie tussen beide bedrijven goed volgen. CNV Dienstenbond wil dat de personele en sociale gevolgen van de fusie beperkt zullen blijven. Totnogtoe is onbekend welke gevolgen de fusie heeft voor het personeel. Als de fusie personele en sociale gevolgen heeft dan wil CNV Dienstenbond hier graag over in gesprek met de directies van beide bedrijven. Het is dan immers zaak om deze gevolgen zoveel mogelijk te beperken en zo goed mogelijk op te vangen. Dat kan bijvoorbeeld door een sociaal plan op te stellen. Om meer zicht te krijgen op het fusieproces en de gevolgen daarvan zal CNV Dienstenbond de directies van beide bedrijven benaderen. Doel hiervan is om duidelijkheid te krijgen over de gevolgen van de fusie voor het personeel.