Politie Friesland

Politieberichten van dinsdag 15 april

Fryslân, 15-04-2008 o Politieberichten van maandag 14 april 07.00 uur t/m dinsdag 15 april 07.00 uur

Fryslân: controles in kader zoeken kievitseieren
De politie Fryslân, heeft in samenwerking met de Provincie Fryslân en de AID in de maand maart controles gehouden op het zoeken van kievitseieren oftewel het "Aaisykjen". Over het algemeen werden de controles zeer op prijs gesteld. In totaal werden een 519 personen gecontroleerd. Dit leverde echter ook een aantal overtredingen op. Die varieerden van geen kaart (17x), zoeken in ganzengedooggebied (32x) en in natuurgebied (2x). Ook werd er twee keer een kievitsei in beslaggenomen. Helaas werd ook geconstateerd dat er in de nazorgperiode ook nog naar eieren wordt gezocht om mee te nemen. Er werden 8 eieren aangetroffen die gereed lagen bij een markering om meegenomen te worden.

Leeuwarden: rijbewijs ingevorderd
De politie heeft zondagavond het rijbewijs van een 21-jarige inwoonster van de gemeente Leeuwarderadeel ingevorderd. De vrouw reed op de Groningerstraatweg 121 km/u, 51 km/u sneller dan daar is toegestaan.

Noordwolde: diefstal aanhangwagen
De politie onderzoekt de diefstal van een aanhangwagen vanaf een bedrijfsterrein aan de Nieuweweg. De aanhangwagen werd weggenomen tussen vrijdag 16.00 uur en maandag 06.45 uur en was beladen met diverse bouwmaterialen, zoals grondkabel en PVC-pijpen. Een 26-jarige inwoner van Wolvega deed aangifte namens het gedupeerde bedrijf.

Aldeboarn: inbraak woning
De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een woning aan de Wjitteringswei. In de nacht van zondag op maandag werd van de woning een deur geforceerd, waarna onder meer een digitale camera werd weggenomen. De 61-jarige bewoner deed aangifte.

Eastermar: inbraak bedrijf
De politie onderzoekt de inbraak in een bedrijf aan de Industrieweg. Daar werd maandagavond ontdekt dat onbekenden diverse stroomkabels hadden doorgesneden en verwijderd. Het was de daders vermoedelijk te doen om het koper in de leidingen. Een 41-jarige inwoner van Twijzel deed aangifte.

Leeuwarden: inbraak woning
De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak in een woning aan de Akkerstraat. Tussen maandag 08.15 en 17.15 uur werd van de woning een raam geforceerd. Vervolgens werden onder meer een laptop en een mobiele telefoon weggenomen. De 29-jarige bewonder deed aangifte.

Warten: rijbewijs ingevorderd
De politie heeft maandagmiddag het rijbewijs ingevorderd van een 49-jarige automobilist uit Wergea. De man reed op het Leechlan 132 km/u, terwijl 80 km/u daar de limiet is. De controle vond plaats naar aanleiding van de vele klachten over te snel rijdend verkeer. Er werd ook nog een automobilist staande gehouden die 39 km/u te snel reed.

Leeuwarden: ongeval
De politie heeft maandagmiddag assistentie verleend bij een ongeval op de Noorderweg. Een 85-jarige Leeuwarder was daar door nog onbekende oorzaak van zijn scootmobiel gevallen. De man werd met hoofdletsel per ambulance naar het MCL vervoerd.

Leeuwarden: aanhouding
De politie heeft dinsdag rond 01.30 uur een 30-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van vernieling. De man wordt er van verdacht in een portiek van een woning aan de Monnikemuurstraat een ruit van een deur te hebben vernield. Inwoners hadden geschreeuw en glasgerinkel gehoord en de politie gewaarschuwd. Toen die ter plaats kwam zagen ze de verdachte hard wegrennen. Die kon de man met enige moeite uiteindelijk op de Bontepapesteeg aanhouden. Daarbij werd pepperspray gebruikt. De man werd naar het politiebureau overgebracht en daar ingesloten.