's-Hertogenbosch, 15 april 2008

Perry Sport kiest XV Retail van Re-Spect als
nieuwe POS-oplossing
Ctac dochter verbetert inzicht in verkoop en verlaagt beheerkosten

Winkelketen Perry Sport, onderdeel van de Unlimited Sports Group, heeft na een uitgebreid selectietraject gekozen voor de Point-of-Sale-oplossing XV Retail van Re-Spect, onderdeel van SAP-specialist Ctac. De nieuwe oplossing biedt Perry Sport meer inzicht in de verkopen tegen lagere beheerkosten. XV Retail is via het web te distribueren waardoor alle kassa's in de 47 vestigingen van Perry Sport centraal te beheren zijn.

Als sports retailer heeft Perry Sport te maken met veel wisselende, seizoensgebonden collecties. De kassasystemen bieden veel informatie over actuele verkopen en klantvoorkeuren. Toen duidelijk werd dat het bestaande kassasysteem Perry Sport hierin onvoldoende ondersteunde en aan vervanging toe was, startte het bedrijf een oriëntatie op een nieuw systeem. Na een uitgebreid selectieproces koos Perry Sport voor XV Retail van Re-Spect. Belangrijke redenen voor die keuze waren de naadloze aansluiting op het SAP-systeem van de retailer en de lage beheer- en onderhoudskosten.

Perry Sport zet twee modules van XV Retail in: XV POS voor de kassa's en XV Store Logistics voor de logistieke functionaliteit. Met de nieuwe omgeving is Perry Sport in staat online inzicht te creëren in de verkopen. Daardoor is het mogelijk om voorraden optimaal te verdelen en zo nodig te herverdelen over de 47 vestigingen.

"We zijn verheugd dat Perry Sport na een uitgebreide selectieprocedure voor XV Retail heeft gekozen," zegt Jan-Willem Wienbelt, Interim-CEO en CFO bij Ctac. "Met XV Retail profiteert Perry Sport van lage beheer- en onderhoudskosten, terwijl het inzicht in de verkoopinformatie wordt vergroot. De keuze van Perry Sport voor XV Retail van Re- Spect is een bevestiging van onze kennis en ervaring met branchespecifieke oplossingen voor SAP-systemen."


Over Perry Sport
Perry Sport (vanaf 2006 onderdeel van Unlimited Sports Group) beschikt over 47 filialen die alle gevestigd zijn op A1-locaties in de grotere steden in Nederland en zal in de komende jaren sterk groeien in aantal filialen. Deze filialen beschikken over een compleet assortiment van sports- en outdoorwear van A-merken in combinatie met equipment. Naast de verschillende A-merken, voert Perry Sport ook drie eigen merken, te weten INQ (performance), SPEX (beach & ski) en Wildebeast (outdoor). Met een filiaalgrootte van ca. 1.000 m2 behoren de Perry Sport vestigingen tot de grootste in Nederland en profileert Perry Sport zich als `full store'. Het hoofdkantoor van Perry Sport is gevestigd in Aalsmeer.

Over Ctac
Ctac is een ICT-dienstverlener gespecialiseerd in SAP oplossingen. De activiteiten bestaan uit implementatie, integratie en beheer van SAP en XV Retail oplossingen en hiervan afgeleide activiteiten zoals systeem upgrades en systeemoptimalisaties. De onderneming is SAP Gold Partner en de grootste SAP-reseller in Nederland voor middelgrote ondernemingen. Tot de klantenkring behoren meer dan 200 organisaties in handel en industrie, zakelijke dienstverlening, retail, (semi) overheid en universiteiten. Ctac is genoteerd aan de Euronext te Amsterdam.

Over XV Retail
XV Retail is een flexibele totaaloplossing van Ctac-dochter Re-Spect voor de ondersteuning van Multi Channel Retailing. Een breed scala aan software modules ondersteunt alle mogelijke bedrijfsprocessen: van kassaverkopen aan klanten tot het publiceren van bestelboeken en van internetverkopen aan groothandelklanten tot goederenontvangst in een winkel. Tevens is het mogelijk om XV Retail direct te koppelen met SAP met behulp van de standaard XV SAP Connector.



Noot voor de redactie: