15 April 2008

Sender Name:
Cegeka

Kaupthing Bank België kiest voor een end-to-end ICT-outsourcing met Cegeka

Leuven, 15 april 2008 - Kaupthing Bank België heeft met ICT-dienstenleverancier Cegeka een contract afgesloten voor de volledige uitbesteding van haar ICT omgeving.

Cegeka staat niet alleen in voor het beheer en voor de uitbreidingen van de infrastructuur, maar ook voor het operationele beheer van de bancaire toepassingen. Cegeka verzorgt tevens de hosting en de beveiliging van de uitrusting en het netwerk en de ondersteuning van de eindgebruikers via een centrale servicedesk.

Na een uitgebreid aanbestedings- en selectietraject werd Cegeka als leverancier weerhouden. In de komende maanden zal Cegeka de nieuwe systemen implementeren in haar datacenters om vervolgens het volledige ICT-beheer te verzorgen.

De heer Jean-François Lambert, ICT-manager van Kaupthing, verwoordt het als volgt:
"We hadden drie uitstekende kandidaten, maar op het einde van het selectieproces dat we uitvoerden in samenwerking met Gartner, was Cegeka eenvoudigweg de beste. Cegeka slaagde erin om, binnen een vrij strak kader, de voor ons broodnodige flexibiliteit te bewaren. Er waren enerzijds de puur technische argumenten. Anderzijds denken we in Cegeka de ideale partner gevonden te hebben die onze bedrijfscultuur perfect aanvoelt en die aandacht heeft voor onze wensen en behoeften. Wij vonden bij Cegeka echte ondernemers zoals wijzelf, wat ons sterkt in onze overtuiging dat Cegeka onze eigen ambities kan ondersteunen".

Kaupthing Bank heeft bovendien de ambitie om zowel zijn activiteiten als privaatbankier als zijn retailsegment uit te bouwen om zo in de nabije toekomst een sterke groei te realiseren. Ook hiervoor zal de bankier in toenemende mate een beroep doen op Cegeka.

Over Kaupthing Bank:
Kaupthing Bank is een van de snelst groeiende banken in Noord-Europa, met vestigingen in alle noordelijke landen en het Verenigd Koninkrijk, New York, Genève, Luxemburg, Nederland, Singapore, Frankfurt en Brussel. De bankgroep biedt een kompleet gamma van investeringsdiensten aan waaronder thesauriebeheer, makelarijdiensten, private banking diensten en vermogensbeheer.

Over Cegeka:
Met een duizendtal medewerkers en een omzet van ongeveer 100 miljoen euro positioneert Cegeka zich ontegensprekelijk in de top 10 van de Benelux-leveranciers van end-to-end-oplossingen. Cegeka profileert zich als een unieke en complete leverancier voor de hele ICT-waardeketen. Cegeka ontwerpt, bouwt, implementeert en onderhoudt oplossingen die optimaal beantwoorden aan de belangrijkste uitdagingen van sectoren zoals de gezondheidszorg, de sociale zekerheid, de media, de publieke- en de financiële sector.