Rijksuniversiteit Groningen


Rijksuniversiteit
Groningen

/ nummer 53 / 15
april 2008

Hortus wordt Hotspot met nieuwe directeur
Anne Marie Schipper


Het
Bestuur van de Stichting Behoud Groene Hortus heeft per 1 juni 2008 Anne Marie Schipper (1955) benoemd als nieuwe directeur van de Hortus. Het bestuur verwacht dat het met Schipper een energieke, dynamische directeur heeft gevonden, die het ingezette beleid om de Hortus weer tot Hotspot om te toveren met verve zal voortzetten.

Schipper wil de aantrekkingskracht van de Hortus, de grootste botanische tuin van Nederland, vergroten door het authentieke, cultuurhistorische karakter te versterken en te verbinden met kortlopende exposities en culturele activiteiten. "Het moet een tuin van en vóór iedereen worden. Een tuin waarin je met plezier met je vrienden kunt lunchen en met je kinderen kunt wandelen. Een tuin waar je in elk jaargetijde bijzondere planten en bomen kan bewonderen en kopen en waar permanent een 'Noorderzongeest' huist. Een tuin waar weer veel bezoekers naar toe komen. Een tuin om trots op te zijn".

Bedreven in
innovatie

De nieuwe directeur begon haar loopbaan bij Schouwburg Veenlust in Veendam. Ze was onder meer directeur van de Rodahal en het Wijngrachttheater in Kerkrade en senior beleidsmedewerker podiumkunsten in Maastricht.

Schipper is zeer bedreven in het ontwikkelen van innovatieve plannen voor cultuurinstellingen. Ze stond aan de wieg van Kunststation C in Winsum en maakte recent een ontwerp voor een Instituut voor Creatieve Ontwikkeling in Drachten, waarin ondernemende publieke en private cultuurbedrijven gaan samenwerken. In 2000 werd zij hoofd cultuur van de provincie. De
laatste twee jaar werkte Schipper als interim-manager voor de dierentuin in Emmen en de gemeenten Smallingerland en
Noordenveld.

Schipper wil voortbouwen op het door de vertrekkende directeur G.J.Hartman ingezette beleid en de nauwe samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen en de 'groene' en andere ondernemers in Haren en Groningen continueren. Het verborgen Rijk van Ming blijft een belangrijke publiekstrekker. Van groot belang acht zij ook een hechte relatie met de omgeving, de buurtbewoners en de Vrienden van de Hortus.

Noot voor de pers:

Meer informatie: drs. A.M. Schipper, tel. 06-15068226,

e-mail:
anne-m.schipper@planet.nl

Redactie

Afdeling Communicatie / Postbus 72, 9700 AB Groningen / 050 - 363 44 44 /
communicatie@rug.nl /

www.rug.nl

Rijksuniversiteit Groningen

De Rijksuniversiteit Groningen behoort tot de top van de Europese research-universiteiten en is internationaal georiënteerd. De universiteit is maatschappelijk actief en voelt zich betrokken bij haar omgeving. Talent, ambitie en prestatie van de 25.000 studenten en 5.500 medewerkers worden waar mogelijk
gehonoreerd.