Persbericht

Amsterdam, 15 april 2008

Corporate finance boutique First Dutch Capital breidt uit: Liz Schaefer en Gina van der Werf benoemd tot partner

First Dutch Capital, één van de grootste onafhankelijke boutiques op het gebied van corporate finance en investment banking in Nederland, heeft Liz Schaefer en Gina van der Werf aangetrokken als partner. First Dutch Capital ziet de laatste jaren een groeiende behoefte in de markt voor haar diensten en met de benoeming van deze twee ervaren partners worden de M&A praktijk en de strategische consultancypraktijk van First Dutch Capital verder versterkt.

First Dutch Capital, opgericht in 2000, biedt ondersteuning op het gebied van fusies & overnames, financiering & (her)structurering en waardering & fairness opinions. Ook biedt First Dutch Capital financieel strategische consultancy. Hiermee fungeert First Dutch Capital als een daadwerkelijke 'one-stop-shop'. First Dutch Capital heeft een team van 15 medewerkers en 5 partners, dat in staat is haar groeiende klantenbestand in het grotere MKB segment zowel in Nederland als daarbuiten goed te bedienen. In de afgelopen jaren was First Dutch Capital betrokken bij tientallen transacties, waaronder beursgangen, overnames, MBO's en desinvesteringen.

Liz Schaefer heeft 25 jaar nationale en internationale ervaring op het gebied van corporate finance en is bij een groot aantal M&A transacties als ook bij vele
overheidstrajecten betrokken geweest. Na jaren bij de M&A en financieringsteams van verschillende internationale banken te hebben gewerkt, maakte zij in 1990 de
overstap naar PwC. Hier was zij als partner verantwoordelijk voor nationale en internationale private equity transacties. In 2004 startte zij haar eigen onderneming, Geordie Corporate Finance, gericht op de begeleiding van private equity deals en
overnames in het buitenland door bedrijven uit het MKB segment. Met de toetreding van Liz verkrijgt First Dutch Capital een specialist in de sectoren industrie, logistiek en transport. De overstap betekent voor First Dutch een sterke toevoeging op het internationale vlak.

Gina van der Werf heeft meer dan 15 jaar ervaring in diverse functies in het bedrijfsleven en beschikt over ruime bestuurlijke ervaring. Zij begon haar carrière als advocaat bij Houthoff Advocaten, waarna zij in dienst trad bij UPC. Vervolgens trad ze toe tot de Raad van Bestuur van het beursgenoteerde Priority Telecom, waar ze van 2003 tot 2005 CEO was. De afgelopen jaren heeft zij zich met haar eigen
onderneming Juron gericht op strategische en juridische dienstverlening aan het MKB / MKB+ segment. Na de overname van Juron heeft zij besloten zich aan te sluiten bij First Dutch Capital om daar de professionalisering van de consultancyactiviteiten en de organisatie verder door te zetten. Bovendien brengt zij grote ervaring in de kapitaalmarken met zich mee.


---

First Dutch Capital ziet de laatste jaren een groeiende behoefte in de markt voor haar diensten, die zich ook in de huidige uitdagende omstandigheden op de financiële markten onverminderd doorzet. Het feit dat First Dutch Capital één van de weinige
onafhankelijke corporate finance huizen in Nederland is met deze omvang, is volgens de partners een belangrijke reden voor de gestage groei. De langdurige relaties met klanten, gedreven door de kwaliteit van de dienstverlening, is ook een pijler van de groei. `Wij hebben in ons marktsegment weinig last van de moeilijke marktsituatie. Het aantal transacties is juist gestegen en de markten waarop wij ons begeven zijn enorm in beweging. Zo is het aantal kwesties rondom bedrijfsopvolging nog nooit zo groot geweest. Wij ondernemen met de ondernemers', aldus Frank Verbeek, partner.

Het partnerteam zal met deze benoemingen bestaan uit: Michel van Bremen, Willem Jan van den Dijssel, Frank Verbeek, Liz Schaefer en Gina van der Werf. Ook heeft First Dutch Capital een netwerk van zeer ervaren associate partners en senior advisors met wie zij samenwerkt, bestaande uit onder andere Roel van der Heide, die eind 2007 terugtrad als partner, Grimbert Rost van Tonningen, Frans de Roon en Ton Biermans.

Bijgevoegd: - Curriculum Vitae Liz Schaefer

- Curriculum Vitae Gina van der Werf

Over First Dutch Capital
First Dutch Capital ("FDC") is een van de grootste onafhankelijke Nederlandse aanbieders van corporate finance diensten. De dienstverlening van FDC beslaat een zeer compleet pakket van activiteiten variërend van complexe (internationale) transacties tot en met financieringsvraagstukken, voor zowel de private als publieke sector.

De dienstverlening van FDC kenmerkt zich door een zeer hoogwaardige inhoudelijke analyse gecombineerd met een pragmatische oplossingsgerichte benadering. Het eerste element wordt gegarandeerd door de verwantschap met de Universiteit van Tilburg en het laatste element door de ruime ervaring in de private en publieke sector van de partners en medewerkers van de onderneming. Hiermee kan te allen tijde een dienstverlening van hoge kwaliteit worden aangeboden, waarbij het belang van de klant altijd voorop staat. Dit leidt er in de praktijk vaak toe dat FDC met haar klanten een langdurige relatie onderhoudt.

FDC heeft meer dan 20 medewerkers in dienst met een ruime en langdurige ervaring
op het gebied van corporate finance en financiële consultancy.

Website: www.firstdutch.com

Curriculum Vitae Liz Schaefer:

Liz heeft 25 jaar ervaring in corporate finance (zowel M&A, Private Equity, privatiseringen en financieringen)en heeft een groot aantal transacties als ook
overheidstrajecten op haar naam staan. Na haar opleiding in het Verenigd Koninkrijk heeft zij bij verschillende internationale banken in de City gewerkt. In 1990 begon zij bij een van de rechtsvoorgangers van PwC in Berlijn te werken, waarbij zij bij veel privatiseringstransacties betrokken is geweest. In 1992 stapte zij over naar PWC Nederland. Als partner was zij verantwoordelijk voor nationale en internationale private equity transacties. Daarnaast heeft zij ruime ervaring opgedaan in het begeleiden van cross-border fusies & overnames voor het bedrijfsleven en het adviseren van de overheid bij publiek-private transacties. In 2004 besloot Liz zich bijna volledig te richten op het begeleiden van MBO en MBI deals voor management teams en participatiemaatschappijen. Daarnaast heeft zij van haar internationale ervaringen gebruik gemaakt om Nederlandse MKB bedrijven te begeleiden bij
overnames in het buitenland.
Naast haar werk heeft Liz een aantal nevenfuncties waaronder Gemeenteraadslid in Wassenaar (VVD), Penningmeester van de RK parochie St. Willibrordus te Wassenaar, Secretaris Raad van Toezicht St. Sponsoring Rijnlands Lyceum Wassenaar en als vrijwilliger bij een aantal instellingen die zich met ouderen zorg bezig houden..

Curriculum Vitae Gina van der Werf

Gina heeft ruim 15 jaar ervaring in het bedrijfsleven in diverse hoedanigheden. Als advocaat bij Houthoff advocaten in Amsterdam is ze betrokken geweest bij verschillende fusies en overnames. In 1999 is Gina overgestapt naar het bedrijfsleven en trad zij in dienst bij UPC corporate, waar ze betrokken is geweest bij de carve-out en integratie van diverse bedrijfsonderdelen alsmede bij diverse internationale transacties. Eind 2000 werd zij Lid van de Raad van Bestuur van het toenmalig beursgenoteerde Priority Telecom. In de hoedanigheid als voorzitter van de Raad van Bestuur heeft ze ruime ervaring opgedaan met de strategieontwikkeling en transformatie van ondernemingen. In 2006 is ze haar eigen onderneming "Juron" gestart op het gebied van strategische en juridische dienstverlening aan het MKB/MKB+ segment. Juron is recentelijk overgenomen.

Naast haar werkzaamheden bij First Dutch Capital is Gina lid van de Raad van Toezicht van de Noordelijke Hoge School Leeuwarden en Lid van de Raad van Advies van advocatenkantoor 2Blegal.


---- --