Dienstenbond CNV

Nieuws

14 april 2008

Cao Aegon: wat vindt u belangrijk?

CNV Dienstenbond heeft met de leden gebeld om te vragen welke arbeidsvoorwaarden u in de nieuwe cao wilt opnemen. Duidelijk is dat u in ieder geval een gelijkwaardig pakket wilt hebben.

Uitgangspunt voor de onderhandelingen zal het huidige arbeidsvoorwaardenpakket
( de Verzekeringscao en de personeelsregelingen) zijn. CNV Dienstenbond wil in ieder geval het volgende voorstellen :
* een loonsverhoging van 3,5% per jaar

* afspraken over werkzekerheid

* afspraken met betrekking tot zorg en arbeid
* plezier in werk

* een bijdrage internationale collegialiteit waarmee vakbondscollega's in de derde wereld gesteund worden
* een afspraak over voordelen voor vakbondsleden.

Uit de telefoonactie is gebleken dat u een goede loonsverhoging wil. Daarnaast hebt u vooral wensen met betrekking tot werkzekerheid, zorg en arbeid en plezier in werk. Tevens wilt u dat u als vakbondslid voordeel heeft.
Omdat de onderwerpen werkzekerheid, zorg en arbeid en plezier in werk veelomvattend zijn, zijn deze onderwerpen verdeeld naar deelonderwerpen. Middels bijgaande enquête kunt u aangeven welke deelonderwerpen voor u het belangrijkste zijn.

De enquête kunt u ingevuld retourneren ter attentie van Monique de Haan, antwoordnummer 1600, 2130 VN Hoofddorp (postzegel is niet nodig!). Ook kunt u de enquête vinden op onze internetsite www.cnvdienstenbond.nl/Aegon
Ook niet-leden kunnen deze enquête invullen. Onze leden bepalen, maar de enquête onder niet-leden is een peiling. Tot 24 april 2008 kunt u middels de enquête reageren. Op basis van de enquête zullen wij een voorstel doen aan Aegon voor een nieuwe cao.

Voor vragen of opmerkingen kunt u terecht bij uw onderhandelaar Ike Wiersinga (i.wiersinga@remove-this.cnvdibo.nl).