Ingezonden persbericht



Motiv wint RSA Partner Achievement Award 2007

IJsselstein, 15 april 2008 - ICT security-specialist Motiv heeft tijdens de RSA EMEA Partner Conference in Lissabon (Portugal) de RSA Partner Achievement Award 2007 gekregen. Salesmanager Gerard de Weerd van Motiv kreeg de award uitgereikt van Miles Rippon, Vice-President Channels EMEA van RSA.

RSA onderscheidde Motiv vanwege de
zeer succesvolle samenwerking tussen de beide bedrijven op het gebied van Security Incident en Event Management (SIEM). Door regelgeving, zoals Sarbanes-Oxley en Basel II, is de vraag naar zeer hoog-waardige beveiliging sterk toegenomen. Motiv speelt hierop in met consultancy en oplossingen die passen binnen deze regelgeving. Dit gebeurt onder de noemer IT In Control. Een van de oplossingen binnen dat thema is Motiv Security Information en Event Management (SIEM) met behulp van de RSA enVision appliances. Daarmee brengen bedrijven en organisaties hun beveiligingsbewaking naar een hoger plan.

"IT In Control was voor ons een
zeer sterke groeifactor in 2007", zegt Bastiaan Bakker, Business Development Manager bij Motiv. "We realiseerden in 2007 op dit gebied een groei van meer dan 500 procent. Het is duidelijk dat bij financiële instellingen, maar ook bij de rijksoverheid het bewustzijn rond security monitoring enorm is toegenomen. Motiv heeft daar optimaal op ingespeeld met een complete aanpak. Deze trend zal zich naar verwachting dit jaar verder voortzetten. Zeker nu organisaties bewust bezig zijn met het invoeren van IT controls op het gebied van policy compliancy. Motiv blijft in samenwerking met RSA klanten helpen om op dit terrein de nodige vervolgstappen te zetten. We zijn erg verheugd met deze award van RSA, die onze kennis en expertise van SIEM onderstreept."

"Om een meer informatiegerichte
beveiligingsstrategie te ondersteunen, heeft RSA zijn portfolio verbreed en nieuwe oplossingen op de markt gebracht, waaronder RSA enVision. Deze oplossing richt zich op het opslaan en analyseren van logdata ten behoeve van security monitoring en policy compliancy. Om de markt voor enVision te laten groeien en kansen te creëren, vertrouwen we op nauwe samenwerking met gedreven en professionele channel partners als Motiv. Hun welverdiende award onderstreept het succes van de samenwerking tussen RSA en Motiv", zegt Radboud Beumer, RSA Area Vice-President Benelux, Nordics & Eastern Europe.

# # #

Over Motiv

Motiv is sinds 1998 actief als
sparringpartner, systems integrator en probleemoplosser voor klanten die zoeken naar innovatieve ICT-oplossingen voor de ondersteuning van hun bedrijfsprocessen. Rode draad in de activiteiten is de beveiliging van netwerken en gegevens. Motiv levert oplossingen op het gebied van softwareontwikkeling, managed security services, netwerkbeveiliging, veilig telewerken, verantwoord internet, applicatiebeveiliging, policy compliancy en security monitoring. Motiv biedt de juiste oplossing op basis van de in eigen huis opgebouwde expertise in combinatie met de geavanceerde producten van toonaangevende leveranciers als Microsoft, Oracle, Juniper en RSA.