Ingezonden persbericht


dinsdag 15 april 2008 20.00

De Geglobaliseerde Glazen Bol #6:

De militair-strategische toekomst voorspeld

Exclusief in De Balie: o.a. Thomas P.M. Barnett over oorlog en vrede in de 21ste eeuw

Thomas P.M. Barnett: Esquire benoemde hem tot The Strategist in een overzicht van de meest invloedrijke denkers van het moment. Greg Jaffe, journalist voor de Washington Post en winnaar van een Pulitzer Prize, benoemde Barnetts visie tot de belangrijkste op het terrein van defensie van dit decennium. Vanavond is hij in De Balie en praat hij met Andrew Small (China deskundige van het German Marshall Fund), Christa Meindersma (deskundige op het gebied van militaire interventies van HCSS) en het publiek over vredesoperaties in de toekomst, Irak, Afghanistan, China en de Olympische Spelen.

Met verder een reportage van Bahram Sadeghi en David Glas over de toekomst van het Nederlandse leger, volgens o.a. voormalig minister van Defensie Bram Stemerdink en een kunstwerk van de Israelische kunstenaar Ronen Eidelman, die zelf ook aanwezig is om zijn werk toe te lichten.

Dit alles in de zesde aflevering van De Balie serie De Geglobaliseerde Glazen Bol, onder leiding van Pieter van Os (Vrij Nederland) en Wilbur Perlot (De Balie).

De Geglobaliseerde Glazen Bol is een serie van De Balie, i.s.m. De Volkskrant en Vrij Nederland. Deze aflevering wordt mogelijk gemaakt door het Ministerie van Buitenlandse Zaken en het NCDO.

Praktische informatie

Plaats: De Balie, Kleine Gartmanplantsoen 10, 1017 RR Amsterdam

Tijd: dinsdag 15 april, 20.00 uur | Prijs: 8 euro / 6 euro

Reserveren: De Balie 020-5535100 (openingstijden kassa: op werkdagen van 17.00 uur t/ 21.00 uur) Kaarten zijn ook te koop en te reserveren via de website www.debalie.nl/agenda