Ingezonden persbericht


BioMCN produceert succesvol biomethanol!

Sinds 30
maart produceert BioMCN succesvol bio-methanol geproduceerd in de proef-fabriek te Delfzijl. De proef-fabriek met een capaciteit van 20 kTon bio-methanol, is zonder enige problemen in gebruik genomen en werkt sindsdien goed.

BioMCN is
dermate zeker van het proces dat het de benodigde apparatuur voor de eerste grote 200kTon installatie al heeft besteld. Deze zomer start het bouwen van deze commerciële installatie, de in gebruik name staat gepland in het eerste kwartaal van 2009.

'"Tijdens mijn loopbaan heb ik verscheidene nieuwe processen geïntroduceerd zien worden, maar de start van deze fabriek is veruit het meest indrukwekkend! Alles is precies volgens plan verlopen en in één keer goed." vertelt een zeer enthousiaste Rob Voncken (CEO).

Het opstarten van de proeffabriek is een belangrijke mijlpaal voor BioMCN in de transitie van aardgas naar biogas. De innovatieve techniek om van glycerine bio-methanol te maken,is met de succesvolle opstart definitief bewezen.

style="BORDER-COLLAPSE: collapse; mso-yfti-tbllook: 480; mso-padding-alt: 0in 5.4pt 0in 5.4pt"

style="BORDER-RIGHT: #d4d0c8; PADDING-RIGHT: 5.4pt; BORDER-TOP: #d4d0c8; PADDING-LEFT: 5.4pt; PADDING-BOTTOM: 0in; BORDER-LEFT: #d4d0c8; WIDTH: 230.3pt; PADDING-TOP: 0in; BORDER-BOTTOM: #d4d0c8; BACKGROUND-COLOR: transparent"

style="BORDER-RIGHT: #d4d0c8; PADDING-RIGHT: 5.4pt; BORDER-TOP: #d4d0c8; PADDING-LEFT: 5.4pt; PADDING-BOTTOM: 0in; BORDER-LEFT: #d4d0c8; WIDTH: 230.3pt; PADDING-TOP: 0in; BORDER-BOTTOM: #d4d0c8; BACKGROUND-COLOR: transparent"

Een monster van de eerste hoeveelheid bio-methanol wordt afgetapt voor kwaliteitskeuring in het
laboratorium

Bij het produceren van biodiesel ontstaat glycerine als bijproduct. Door deze glycerine weer om te zetten naar bio-methanol wordt de gehele energiepotentie gebruikt. Ten opzichte van reguliere methanol worden de CO2 emissies met 70% gereduceerd. Biomethanol voldoet ruimschoots aan de internationaal erkende methanolspecificatie opgesteld door het IMPCA.

Met de introductie van deze nieuwe gepatenteerde technologie wordt BioMCN meer en meer onafhankelijk van de levering van aardgas als grondstof. En, door de focus op bio-methanol is BioMCN eveneens minder gevoelig voor de fluctuerende prijzen van de reguliere methanol markt.

Bio-methanol is in het bijzonder gericht op transportbrandstoffen zoals, bio-MTBE en directe bijmenging. Dit biedt de petrochemische industrie nieuwe mogelijkheden om aan de vereiste richtlijnen van de Europese Unie te voldoen.

Aangezien biomethanol chemisch gezien identiek is aan reguliere methanol kan het elke andere traditionele methanolapplicatie 'groen' maken (zoals, formaldehyde, azijnzuur en vele andere).

Over BioMCN

BioMCN is het eerste bedrijf in de
wereld dat nieuwe en innovatieve processen toepast voor het op grote schaal produceren en verkopen van kwalitatief hoge biomethanol uit duurzame bronnen.

BioMCN richt zich erop een belangrijke
bijdrage te leveren aan de reductie van CO2 emissies door duurzame oplossingen aan klanten en leveranciers te bieden en tegelijkertijd op het continu verbeteren van zijn eigen productieproces.

BioMCN is een jong en dynamisch bedrijf.
Het is opgericht in november 2006 door een internationaal consortium van bedrijven en particuliere investeerders (Econcern,Teijin,NOM en Chemie Invest).

BioMCN is gelegen in Delfzijl met goede
toegangswegen voor transport over spoor, weg en water.

Bij BioMCN is op dit moment een zeer
gemotiveerd team van 80 werknemers aan het werk. Verwacht wordt dat dit aantal de komende jaren zal groeien doordat er ook afgeleiden van het product zullen worden aangeboden.



Ingezonden persbericht