Ingezonden persbericht





SPAMfighter een
van de 101 Fantastic Freebies van PC World



Amsterdam, 15
april 2008 -
SPAMfighter
staat in de mei-editie van het Amerikaanse PC World genoemd als een van de 101 Fantastic Freebies. In deze uitgave noemt de redactie haar 101 meest geliefde online services en te downloaden software in verschillende categorieën. Die variëren van beveiliging tot video- en fotodiensten. Deze informatie is bedoeld om lezers te laten weten hoe zij eenvoudig productief en veilig kunnen werken, maar ook waar ze online entertainment kunnen vinden.

De
downloads en services die in de 101 Fantastic Freebies voorkomen, zijn gekozen door de redacteuren van PC World op basis van mogelijkheden, ontwerp en prestaties. Elk product moest volledig functioneren en geen kosten met zich meebrengen.

"SPAMfighter
is de enige antispambeveiliging in de lijst van PC World. Daar zijn we bijzonder trots op. Doordat er elke dag meer spam verspreid wordt, is het belangrijk dat e-mailgebruikers goed beschermd zijn tegen spam, phishing en andere e-mailbedreigingen. Het gratis spamfilter van SPAMfighter beschermt zijn gebruikers over de gehele wereld om geen slachtoffer van cybercrime te worden", zegt Alix Aranza, Managing Director van SPAMfighter Noord-Amerika.

SPAMfighter
is een samenwerking aangegaan met Microsoft om een uniek communityspamfilter op te zetten. Deze community kent ondertussen 4,7 miljoen gebruikers wereldwijd, waarvan ruim 1 miljoen in Nederland,
die samen de nieuwste vormen van spam stoppen. Als een spammail een SPAMfighter-gebruiker bereikt, kan die gebruiker het bericht met één druk op de knop als spam rapporteren. Als veel SPAMfighter-gebruikers een bericht rapporteren als spam, wordt het automatisch bij iedereen uitgefilterd. Hiermee houdt SPAMfighter 95 procent van alle spammail voor zijn gebruikers tegen.

"De
PC World-redactieleden prezen elke download of dienst op de lijst voor de uitstekende functionaliteit en bruikbaarheid", zegt Harry McCracken, vicepresident en hoofdredacteur van PC World. "Het zijn de best ontworpen diensten die momenteel beschikbaar zijn - onze felicitaties aan SPAMfighter."

Over
SPAMfighter

SPAMfighter
ontleent zijn kracht aan bijna vijf miljoen actieve gebruikers over de gehele wereld, die met één druk op de knop melding maken van spammails. Als verschillende gebruikers dezelfde spamkenmerken rapporteren, filtert SPAMfighter de betreffende mail automatisch uit de berichtenstroom. Zo blokkeert de oplossing 95 procent van de spam vóór deze de inbox van gebruikers bereikt. Elke dag filtert SPAMfighter ongeveer twaalf miljoen spamberichten uit vijftien miljoen geteste mails. SPAMfighter is de Europese marktleider in antispamoplossingen en heeft 35 mensen in dienst. Het hoofdkantoor van de onderneming is gevestigd in Kopenhagen (Denemarken). Voor meer informatie: www.spamfighter.com.