Politie Twente

Persberichten Politie Twente 15 april 2008

Leerling aangehouden na bedreigen leraar via internetsite

Vroomshoop

Een 14-jarige jongen uit Vroomshoop is maandag 14 april aangehouden omdat hij ervan wordt verdacht een leraar van zijn school via een internetsite te hebben bedreigd.

Een leraar van een scholengemeenschap uit Vroomshoop heeft vrijdag 11 april aangifte gedaan van bedreiging en smaad. Een en ander zou zijn gepleegd door een leerling van de school op een internetsite. Een onderzoek werd door de politie ingesteld en naar aanleiding van dit onderzoek werd maandag de 14e april een 14-jarige jongen uit Vroomshoop als verdachte in deze zaak aangehouden. In de loop van de maandag is hij voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (08-045761)

Aanhouding na onderzoek verduisteren geld

Enschede

Een 17-jarige Enschedese jongen is maandagmiddag 14 april aangehouden omdat hij ervan wordt verdacht bij zijn toenmalige werkgever een aanzienlijk geldbedrag te hebben verduisterd.

Op 13 september 2007 werd door de eigenaar van een eetgelegenheid in de Klanderij in Enschede, aangifte gedaan van verduistering in dienstbetrekking. De verduistering zou zijn gepleegd door een 17-jarige ex-medewerker, waarbij het gaat om een bedrag van enkele duizenden euro's.

Een onderzoek werd ingesteld en na overleg met de officier van justitie werd maandag 14 april een 17-jarige Enschedese jongen, de ex-werknemer, als verdachte van deze verduistering aangehouden. In de loop van maandag de 14e april is de 17-jarige voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (07-119176)

Met 1.5 promille op snorfiets, rijbewijs was al ongeldig verklaard

Enschede

Een 38-jarige man uit Enschede werd maandagavond 14 april rijdend aangetroffen op de GJ van Heekstraat in zijn woonplaats. De ademanalyse wees later een te hoog alcoholpromillage uit en bovendien bleek dat zijn rijbewijs reeds eerder ongeldig was verklaard.

Maandagavond 14 april spraken surveillerende politiemensen een snorfietsbestuurder op de GJ van Heekstraat in Enschede aan op zijn rijgedrag. Hij, een 38-jarige Enschedeer, bleek behoorlijk diep in het bekende glaasje te hebben gekeken en werd aangehouden. Aan het bureau wees de ademanalyse 1.5 promille uit en werd bovendien duidelijk dat de 38-jarige reeds een aantal keren eerder voor het rijden onder invloed was aangehouden. Bovendien werd duidelijk dat om dezelfde reden zijn rijbewijs reeds ongeldig was verklaard. Opnieuw zal proces-verbaal tegen hem worden opgemaakt. (08-047211)

Op heterdaad betrapt bij diefstal uit woning

Wierden

Een 26-jarige Almeloer werd dinsdagmorgen 15 april op de Jacobsonstraat in Wierden aangehouden nadat hij even daarvoor diefstal had gepleegd uit een woning aan dezelfde straat.

Dinsdagmorgen 15 april werd om ongeveer 02.45 uur gemeld dat twee personen zich verdacht ophielden bij en tussen woningen aan de Jacobsonstraat in Wierden. Politiemensen die snel terplaatse waren zagen op de Jacobsonstraat een persoon fietsen en op de inrit van een van de woningen stond een tweede fiets. De persoon die fietsend werd aangetroffen werd staande gehouden en bij controle bleek in een fietstas van de fiets een dames handtas te zitten.

Deze handstas bleek bij controle even daarvoor gestolen te zijn uit een woning aan de bewuste straat. De bewoonster van de woning werd wakker gemaakt en zij herkende de tas als de hare. Hierop werd de fietser, een 26-jarige Almeloer, aangehouden en overgebracht naar het bureau in Almelo, waar hij voor de rest van de nacht is opgesloten. De tweede persoon is vermoedelijk via de tuinen van de woningen aan de Jacobsonstraat verdwenen, met achterlating van zijn fiets die op de oprit van een van de woningen achterbleef. Hoe de 26-jarige de woning aan de Jacobsonstraat is binnengekomen wordt nog verder onderzocht.

De fiets waarop de 26-jarige reed en de achtergelaten fiets, zijn ook overgebracht naar het bureau in Almelo waar bleek dat beide fietsen hoogstwaarschijnlijk van diefstal afkomstig zijn.

Nader onderzoek zal worden ingesteld. (08-047279)

Drie personen aangehouden na poging inbraak auto's

Enschede

Drie Enschedeers zijn dinsdagmorgen 15 april aangehouden op de Broekheurnerring in Enschede. Zij worden verdacht van een vijftal pogingen tot inbraak in auto's aan de Geessinkbrink, ook in Enschede.

Dinsdagmorgen 15 april werd door een getuige om ongeveer 04.45 uur gemeld dat was gezien dat een drietal personen probeerden auto's open te breken aan de Geessinkbrink in Enschede. Signalementen van de drie werden doorgegeven en naar aanleiding hiervan konden direct daarop drie personen op de Broekheurnerring in Enschede worden aangehouden.

Een onderzoek aan de Geessinkbrink werd ingesteld en daar bleek dat bij een vijftal auto's was geprobeerd de portieren open te breken. In geen van de gevallen was dit gelukt. Bij de drie aangehouden personen, Enschedeers van 17, 18 en 20 jaar, werden spullen aangetroffen waarmee mogelijk geprobeerd is de portieren te forceren. Deze spullen zijn inbeslaggenomen en de drie zijn voor verder onderzoek aan het bureau opgesloten. In de loop van de dinsdag zijn de drie afgehoord en proces-verbaal wordt opgemaakt. (08-047289)

Vrachtwagen gekanteld

Rijssen

Omdat de chauffeur mogelijk in slaap is gevallen, kantelde dinsdagmorgen om ongeveer 00.30 uur op de A1 ter hoogte van Rijssen een vrachtwagen. De tachograafschijven van de vrachtauto zijn in beslag genomen.

Dinsdagmorgen 15 april werd om ongeveer 00.30 uur gemeld dat op de A1 ter hoogte van Rijssen een vrachtwagen met daarachter een aanhanger was gekanteld. Ter plaatse bleek het te gaan om een vrachtwagen bestuurd door een 59-jarige man uit Gameren. De vrachtwagen en de aanhanger waren beladen met containers met vermoedelijk textiel als lading.

De chauffeur, die zich niets meer kon herinneren, is door een ambulance met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Hengelo, waar hij in ieder geval ter observatie is opgenomen.

Uit een eerste ingesteld onderzoek door de afdeling Verkeersongevallen Analyse van de politie Twente, is gebleken dat de chauffeur mogelijk in slaap is gevallen en daardoor in de berm is geraakt waarna de combinatie is gekanteld en op de rijbaan terecht is gekomen. De tachograafschijven van de vrachtwagen zijn voor verder onderzoek inbeslaggenomen.

De A1 is in de richting Deventer tot 04.00 uur afgesloten geweest en het verkeer werd via Rijssen - Holten omgeleid. Een en ander werd door middel van borden, die door Rijkswaterstaat waren geplaatst, aangegeven. De vrachtwagencombinatie is afgesleept. (08-047271)

Motorrijder gewond door achteruitrijdende bestelauto

Hengelo

Een 48-jarige motorrijder uit Hengelo raakte maandagmorgen 14 april bij een aanrijding gewond op de Woolderesweg in zijn woonplaats.

Maandagmorgen 14 april raakte om ongeveer 07.45 uur een 48-jarige motorrijder uit Hengelo op de Woolderesweg in Hengelo gewond. Een 59-jarige bestuurder van een bestelauto, ook uit Hengelo reed achteruit de Woolderesweg op en zag daarbij de motorrijder over het hoofd. Deze laatste werd door een ambulance met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. (08-046753)

Fietster gewond nadat ze geen voorrang kreeg.

Enschede

Een 63-jarige Enschedese vrouw raakte maandagmorgen 14 april gewond doordat ze op de kruising Keppelerdijk - Oostweg in Enschede, geen voorrang kreeg van een automobiliste.

Een 22-jarige automobiliste uit Enschede verleende maandagmorgen 14 april om ongeveer 08.25 uur geen voorrang aan een 63-jarige fietster, ook uit Enschede, op de kruising Keppelerdijk - Oostweg in beider woonplaats. De automobiliste die over de Oostweg reed in de richting van de Gronausestraat verleende geen voorrang aan de fietster die over de Keppelerdijk aan kwam rijden. De 63-jarige werd door een ambulance met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. (08-046757)