Politie Amsterdam-Amstelland



Zware mishandeling / Stammerhove Diemen (15/04/08)

Een directeur van een bedrijf op de Stammerhove werd op maandagmiddag 14 april rond vijf uur, zwaar mishandeld met een krik. Met hoofd en nekletsel is het slachtoffer overgebracht naar het ziekenhuis. De 25 jarige verdachte uit Culemborg is kort daarna bij het wijkteambureau Ganzenhoef aangehouden.

Een ontevreden klant vernielde de ruit in van een toegangsdeur van het bedrijf. Hierna sloeg hij onder de ogen van personeel in op de bedrijfseigenaar. Toen deze gewond op de grond viel, bleef op hem in schoppen. Naast de mishandeling richtte hij een enorme ravage aan.

Nadat de dader was vertrokken ging richting bureau Ganzenhoef om zijn beklag te doen. Bij zijn aanhouding werd hij weer boos en begon op politiemensen in te slaan. Hij kon met moeite worden aangehouden.

Bureau Districts Recherche Oost heeft de zaak in onderzoek. Dronken uit de bocht / Nassaukade Amsterdam (15/04/08)

Twee geparkeerde autoâs werden aangereden door een 35 jarige Amsterdammer, toen hij vannacht 15 april, rond halfvier, op de Nassaukade dronken met zijn auto uit de bocht vloog.

De automobilist bleek bij een ademtest vijf maal de toegestane hoeveelheid te hebben gedronken. Zijn rijbewijs werd ingevorderd, vooral ook omdat hij kortgeleden ook al was aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. De verdachte werd ter ontnuchtering ingesloten.

Als gevolg van de aanrijding raakte drie autoâs total loss. De geparkeerde autoâs waren van Franse en Belgische toeristen.