Medische hulp van Stichting Karam Med aan Marokko verdrievoudigd

Persbericht

Medische hulp van Stichting Karam Med aan Marokko verdrievoudigd ~ aantal operaties voor kansarmen in Marokko stijgt van 36 naar 100 door vele donaties ~

Amsterdam, 15 april 2008 - De medische hulporganisatie Stichting Karam Med verwacht dit jaar ruim 100 kansarme mensen in Marokko te kunnen helpen aan een gratis operatie. Dat is een uitzonderlijke stijging; in 2007 hielpen de Nederlandse chirurgen en operatie-assistenten nog 36 mensen in de Marokkaanse stad Tetouan.

De stijging is te danken aan de groei van het aantal donateurs. Bovendien geeft cabaretier en ambassadeur van Karam Med Najib Amhali zaterdag 19 april een benefietvoorstelling van zijn nieuwste theatershow 'Zorg dat je erbij komt' in De Theaterfabriek in Amsterdam.

Een groep Nederlandse chirurgen en operatieassistentes van Karam Med vertrok in mei 2007 voor het eerst naar Tetouan om minderbedeelden met een ziekte of aandoening gratis te opereren. De patiënten hadden uiteenlopende aandoeningen, van brandwonden tot een hazenlip. Het is de bedoeling dat het project jaarlijks wordt herhaald: dit jaar gaat er zelfs twee keer een delegatie naar Marokko. Op 17 mei vertrekt de eerste delegatie, met vijf artsen (Abdelali Bentohami, Hay Winters, Anneke van Engeland, Bas Peijnenburg en Albert Witkampf) en drie OK-assistenten (Jamila Boushel, Femke van der Hulst en Leyla Mansouri).

Vanwege het succes van het eerste project, vorig jaar in Clinque Rif, kan Karam Med nu ook operaties uitvoeren in twee andere klinieken. Clinique Tetouan en Clinique Nakhil. In oktober gaat wederom een delegatie naar Marokko en Karam Med houdt dan ook een conferentie, waarin de nieuwste operatietechnieken uit Nederland worden onderwezen aan Marokkaanse chirurgen. Ook voor deze conferentie is al veel belangstelling getoond door lokale medici.

De show van Najib is uitverkocht, voor het spetterend 80's en 90's feest na afloop van de voorstelling zijn zaterdag nog enkele kaarten verkrijgbaar aan de kassa van De Theaterfabriek.

Meer informatie over Karam Med: www.stichtingkarammed.nl en www.karammed.hyves.nl