NorthgateArinso levert outsourced talent management op basis van SAP® ERP Human Capital Management

Persbericht

NorthgateArinso levert outsourced talent management op basis van SAP® ERP Human Capital Management Nieuwe 'Powered by SAP' BPO-dienstverlening door uitbreiding van BPO-overeenkomst met SAP AG

NIEUWEGEIN - 15 april 2008 - NorthgateArinso heeft een business process outsourcing (BPO)-overeenkomst gesloten met SAP AG, waarmee het haar 'Powered by SAP' BPO-dienstverlening uitbreidt. De uitbreiding onderstreept NorthgateArinso's jarenlange expertise in HR-integratie, consultancy en outsourcing met SAP®-oplossingen. Door deze overeenkomst kan NorthgateArinso, naast payroll-services en personeelsadministratie, additionele diensten hoger in de HR-waardeketen leveren. Op deze manier kan zij haar klanten nu complete human capital management-uitbestedingsoplossingen bieden op basis van het voorgeconfigureerde euHReka HR-services platform.

De platformbenadering benut de SAP ERP HCM (Human Capital Management)-oplossing volledig en zorgt voor aanzienlijke kostenbesparingen. Niet alleen door basis HR-transacties zoals payroll te automatiseren en de efficiency te verhogen, maar ook door de gehele werknemerscyclus heen binnen HR. Door basis-processen zoals administratie en payroll in één platform te combineren met 'talent management'-processen zoals recruitment, performance management en learning, kunnen HR-afdelingen beter inspelen op business-behoeften en zich voorbereiden op de toekomst. Zij kunnen zich zo ook beter afstemmen op andere bedrijfsprocessen die vaak draaien op ERP-platformen.

"Talent management is steeds vaker een belangrijk onderdeel van HR-outsourcing doordat meer klanten processen zoals recruiting, learning en performance management willen opnemen in Human Recources Outsourcing (HRO)-transacties", zegt Monica Barron, Vice President Research bij Everest Research Institute. "Klanten zoeken naar een combinatie van procesexpertise, technologie en tools die talent management ondersteunt. Het aanbod en de leveringsmogelijkheden van zowel NorthgateArinso als SAP helpen om aan de toenemende vraag in de markt tegemoet komen."

"Wij zijn erop gebrand om klanten te laten profiteren van SAP-oplossingen, ongeacht de manier waarop zij deze inzetten", zegt Eduard Kaussner, global head HCM BPO bij SAP. "Het uitbreiden van onze BPO-samenwerking met NorthgateArinso op het gebied van talent management zal aanzienlijk bijdragen aan het succes dat onze gezamenlijke klanten halen uit het outsourcen van deze en andere HR-processen. NorthgateArinso kan nu talent management-diensten op maat leveren aan haar klanten. Daarbij profiteren ze van de geïntegreerde en te herhalen benadering van de SAP-oplossingen en -standaarden."

"Deze overeenkomst met SAP maakt de belofte van een geïntegreerde benadering op het gebied van talent management waar", zegt Martin Mackay, business development director bij Northgate Information Solutions. "Organisaties kunnen nu één blik hebben op talent management-processen voor het werven, motiveren en ontwikkelen van talent, wat essentieel is voor het bedrijfssucces. Het track-record van NorthgateArinso met het leveren van 'Powered by SAP' BPO-diensten aan klanten wereldwijd, gebaseerd op ons euHReka-platform, zorgt voor een goede basis om ons aanbod uit te breiden met geïntegreerd talent management. Dat doen we door onze consultancy-expertise toe te voegen aan de kracht van het platform om complete HR-diensten te leveren."

(453 woorden)