PRESS RELEASE


Time :
14:16:26

Date :
15 April 2008

Sender Name:
Soprim@

Soprim@ tekent intentieverklaring met betrekking tot de overname van rusthuis Onze Rust te Wemmel.

Het rusthuis Onze Rust te Wemmel heeft van het Vlaams Agentschap een bevel tot sluiting gekregen met aanvang 30 juni 2008. Ten einde de continuïteit van de uitbating te kunnen verzekeren werd een intentieverklaring tot overname ondertekend door de huidige uitbater met de groep Soprim@. Deze overname en het overdragen van de erkenning en vergunning dient nog goedgekeurd te worden door het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid.

De mogelijke overname zou aan de residenten de mogelijkheid bieden hun verblijf binnen het woon- en zorgcentrum verder te zetten. Tot de groep behoren momenteel 13 woon- en zorgcentra gelegen in Gooik, Denderleeuw, Haacht, Sint-Amands, Dilbeek, Wemmel, Vilvoorde, Zellik en Grimbergen. Soprim@ biedt op dit moment woongelegenheid aan 949 bewoners en werkgelegenheid aan 550 medewerkers.

Door deze overname zou Soprim@ de vier rusthuizen die zich op het grondgebied Wemmel bevinden, uitbaten. Soprim@ rekent op de steun van de lokale overheid om op middenlange termijn een nieuwbouwproject te realiseren in Wemmel.