Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Hoog Keppel - Bromfietser onderuit                       
Een 18-jarige bromfietser uit Dieren is maandag 14 april met zijn bromfiets onderuit gegaan en tegen een boom gebotst. De jongeman had een pijnlijke rug en werd naar het ziekenhuis overgebracht.

Het ongeval gebeurde rond 10.00 uur op de Parallelweg van de Rijksweg in Hoog Keppel. Doordat de jongeman met het voorwiel van de zijn bromfiets in de berm terecht kwam, ging hij onderuit en botste vervolgens tegen een boom. Hij werd met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Eibergen - Automobilist gewond bij aanrijding            
Een 65-jarige automobilist uit Neede raakte maandag 14 april gewond na een aanrijding. De man werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde rond 14.05 uur op de kruising Steinkampsweg / Groenloseweg in Eibergen. Een 40-jarige automobilist uit Enschede reed over de Steinkampsweg en verleende op de kruising geen voorrang aan de automobilist uit Neede met een aanrijding als gevolg. De automobilist uit Neede werd voor onderzoek met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Dinxperlo - Aanrijding onder invloed alcohol            
Op de kruising Burg. Haverkampstraat / Industriestraat in Dinxperlo vond maandag 14 april een aanrijding plaats, waarbij de veroorzaker onder invloed van alcohol bleek. De politie maakt proces-verbaal op.

De aanrijding gebeurde rond 08.35 uur. Een 28-jarige automobilist uit Bocholt (D) gaf op de kruising geen voorrang aan een 28-jarige automobilist uit Dinxperlo. Beiden bleven ongedeerd. De automobilist uit Bocholt bleek onder invloed van alcohol en hij blies 0,6 prom. De politie maakt proces verbaal op.

Doetinchem - Auto-inbrekers overlopen                   
Twee onbekende mannen hebben maandag 14 april ingebroken in een auto en werden hierbij de eigenaar overlopen, maar wisten te ontkomen. Weggenomen werden twee leren autostoelen. De politie is direct een buurtonderzoek gestart.

Een getuige zag rond 23.40 uur twee mannen bij de auto van een buurtbewoner, die geparkeerd stond aan de Beethovenlaan in Doetinchem,. Zij waarschuwde direct de 31-jarige eigenaar van de auto die erop af ging. De man zag dat er twee leren passagiersstoelen van de achterbank weg waren. De man ging naar binnen om de politie te waarschuwen en zag dat er weer twee mannen naar zijn auto liepen. Hij rende naar buiten en wist één van de mannen vast te pakken. Deze man begon hem te slaan en wist er vandoor te gaan. De twee mannen reden vermoedelijk in een grijze auto weg. De politie is een onderzoek gestart en is op zoek naar tips en getuigen. Men kan bellen naar 0900 8844.

Winterswijk - 10 ton roestvrij staal weggenomen       
Onbekenden hebben maandag 14 april vanaf een bedrijfsterrein aan de Industrieweg in Winterswijk een container met daarin 10 ton roestvrij staal weggenomen. De politie is een onderzoek gestart.

De diefstal moet gebeurd zijn tussen 11.00 en 13.00 uur. Vermoedelijk is gebruik gemaakt van een witte, oud model Daf vrachtwagen om de container te vervoeren. De financiële schade bedraagt duizenden euro's.

Drempt - Boetes voor hardrijders                        
De politie heeft maandag 14 april een snelheidscontrole gehouden op de Zomerweg in Achter-Drempt. Bij deze controle reden 11 bestuurders te hard.

De politie controleerde van 13.50 tot 14.50 op de 30 km-zone. 11 bestuurders reden te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 68 km/u. Deze bestuurders krijgen een boete thuis.

Didam - Twee medewerkers gewond bij bedrijfsongeval 
Twee medewerkers van een installatiebedrijf zijn dinsdagmorgen 15 april gewond geraakt tijdens werkzaamheden bij een bedrijf aan de Eekhegstraat in Didam. De twee mannen zijn met brandwonden overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde rond 10.10 uur tijdens werkzaamheden aan de schakelkast, waarbij een steekvlam vrij kwam. De werknemers, een 35-jarige Didammer en een 37-jarige Terborgenaar liepen hierbij brandwonden op. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in naar de toedracht.




---- --