Ingezonden persbericht


15 april 2008

Nieuwe naam gevierd

Sensoor is sinds 12 april de nieuwe naam van SOS Telefonische Hulpdienst. Gedeputeerde mevrouw drs. A.E.H. van der Kolk nam maandag 14 april het logo van Sensoor in ontvangst in het Huis der Provincie Gelderland.

Vrijwilligers, trainers, begeleiders en de besturen van de Gelderse vestigingen vierden maandag dat de organisatie sinds 12 april Sensoor heet. Na een welkomstwoord van de voorzitter nam gedeputeerde Van der Kolk een schaal in ontvangst waarin het nieuwe logo is gegraveerd. Over de nieuwe naam zei ze: 'Sensoor is een nieuwe naam met een oud, vertrouwd en betrouwbaar geluid. Misschien veranderd van specifieke onderwerpen of taal, maar onveranderd qua intentie en behoefte.'

Luisterend oor
Het werk en de kwaliteit blijven hetzelfde, alleen de naam verandert. Sensoor benadrukt de missie van de organisatie: een luisterend oor bieden aan wie dat nodig heeft. Alle diensten in Nederland gaan nu verder onder deze gezamenlijke naam.

Echte aandacht
Sensoor geeft echte aandacht. De organisatie is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar voor een gesprek van mens tot mens. Sensoor is bereikbaar op telefoonnummer 0900-0767 (5 cent per minuut) of via www.sensoor.nl voor contact via chat of e-mail. Mensen die een probleem ervaren of ergens mee zitten en daar in hun eigen omgeving niet over kunnen, durven of willen praten, kunnen anoniem en in vertrouwen hun verhaal kwijt bij deskundige vrijwilligers. De vrijwilligers zijn geen hulpverleners, maar luisterende medemensen.

Sensoor Gelderland
In Gelderland heeft Sensoor hulpdiensten in Apeldoorn (Sensoor Gelderland Noord), Arnhem (Sensoor Gelderland Midden) en Nijmegen (Sensoor Gelderland Zuid).

Noot voor de redactie

(