Gemeente Rotterdam

11 april 2008

Werktop Rotterdam: Iedereen aan de bak

Nog ruim 30.000 Rotterdammers zijn werkloos en tegelijkertijd zijn er tienduizenden onvervulde vacatures in de stad. Dinsdag 15 april komen Gemeente Rotterdam, de top van het bedrijfsleven en vakbonden bijeen op de Rotterdamse Werktop. In aanwezigheid van staatssecretaris Aboutaleb worden hier concrete afspraken gemaakt over het vervullen van de vacatures en het weer actief krijgen van mensen die nu aan de kant staan.

Een belangrijke aanleiding voor de Werktop is het manifest: 'Kansen voor de Rotterdamse arbeidsmarkt', dat in juni 2007 werd gepresenteerd door VNO-NCW en Yacht. Hierin bepleitten zij een Rotterdamse aanpak van de arbeidsmarkt. De werkgevers van Rotterdam stelden hierin drie thema's centraal: bouwen aan business, slopen van regels en inzetten op scholing. Op deze thema's wordt doorgepakt op de Werktop. Verantwoordelijk wethouder Dominic Schrijer (Werk, Sociale Zaken en Grotestedenbeleid): 'We hebben krapte op de arbeidsmarkt. Tegelijkertijd staan duizenden mensen aan de kant. Dat kunnen we ons niet veroorloven. Rotterdam gaat laten zien hoe we iedereen weer aan het werk krijgen.'

Programma
De werktop gaat van start met een paneldiscussie, waarna deelnemers in groepen uiteen gaan om afspraken te maken. Belangrijke deelnemers: staatssecretaris Ahmed Aboutaleb (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) wethouder Dominic Schrijer (Werk, Sociale Zaken en Grotestedenbeleid), Wilna Wind (FNV), Con Schoenmakers (VNO-NCW), Guus van der Werff (ondernemersfederatie Rotterdam City) en Mart Toet (dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Rotterdam).

Het programma is openbaar vanaf 20.45 uur.

noot voor de redactie/