Wearables Master Class bij Mediamatic


Breng de interactieve techniek dichter bij jezelf

AMSTERDAM, 20080314 -- De culturele instelling Mediamatic organiseert voor het eerst een Wearables Master Class. Van 15 t/m 18 april 2008 maken deelnemers hun eigen hybrid wearable of eFashion item. Een aaibare tas met LED lampjes en speakers, een T-shirt met electronische acupressuur-punten, en interactieve sieraden zijn enkele resultaten van eerdere wearable workshops. Deze keer leggen we de lat nog hoger.

De Wearable Master Class wordt geleid door een team van wereldklasse: wearable computing experts Maurin Donneaud, Vincent Roudaut en Leah Buechley, de ontwerper van de Lilypad Arduino.
Binnen vier dagen ontwikkelen deelnemers een concept en een prototype, geassisteerd door mode-ontwerpster Anouk Wipprecht en physical computing specialist en Fritzing ontwerper Dirk van Oosterbosch.

Deze Master Class is speciaal opgezet voor ontwerpers en kunstenaars met ervaring in (mode-) ontwerp of physical computing en programmeren, die zich verder willen verdiepen in elektronisch textiel, sieraden en andere wearables.

Voor meer informatie zie: www.mediamatic.net/masterclass

Locatie:
Oosterdokskade 5, Post CS gebouw, 5e etage Zuid, Amsterdam





Mediamatic