Vilans

>Persberichten

Internationale topexperts op Vilans-symposium

Betere aanpak problemen van kinderen met NaH

Utrecht, 11 februari 2008 De zorg voor kinderen met niet-aangeboren hersenletsel (NaH) is in Nederland niet optimaal. En dat terwijl er ieder jaar vele duizenden kinderen hersenletsel oplopen. Welke school-, gedrags- en gezinsproblemen komen we tegen bij kinderen met NaH? Hoe kunnen we deze problemen aanpakken? En hoe geven we vorm aan de noodzakelijke follow-up? Drie internationale topexperts op het gebied van NaH geven antwoord op deze vragen tijdens het symposium Risico op school-, gedrags- en gezinsproblemen: follow-up is noodzaak, over niet-aangeboren hersenletsel bij kinderen. Dit symposium vindt plaats op 15 april te Utrecht. De organisatie is in handen van Vilans, in samenwerking met Congresso.

Sprekers
Tijdens het symposium gaan de sprekers in op de vraag hoe we ervoor kunnen zorgen dat alle gevolgen van hersenletsel herkend worden en dat kinderen de behandeling krijgen die zij nodig hebben. De sprekers zijn: Prof. Dr. Roberta DePompei van de Universiteit van Akron, Ohio, Dr. Jane Gilet, oprichtster van het follow-up programma PABICOP en medisch directeur van het Acquired Brain Injury Rehabilition Program in Ontario en Dr. Carol Hawley van de Universiteit van Warwick. Dagvoorzitter is Dr. Eric Hermans van Vilans. Hermans: Met dit symposium willen wij een positieve bijdrage leveren aan de verbetering van de lange-termijnzorg voor kinderen met niet-aangeboren hersenletsel.

Voor wie?
Het symposium is bedoeld voor (kinder)neurologen, kinderartsen, (kinder)revalidatieartsen, jeugdartsen, AVG-artsen, gedragskundigen in de revalidatie en de gehandicaptenzorg, indicatiestellers, leerkrachten en ambulant begeleiders in het (speciaal) onderwijs, medewerkers van MEE-instellingen en leden van regionale hersenletselteams. Diverse beroepsverenigingen hebben inmiddels accreditatie toegekend.

Aanmelding en informatie
Bij inschrijving tot 10 maart kost deelname 249, inclusief congresmap, lunch, koffie/thee en informele afsluiting. Na 10 maart bedragen de deelnamekosten 279. Aanmelden kan via het online aanmeldingsformulier op www.vilans.nl/nah. Meer informatie over aanmelding: Congresso (voorheen Vilans Congressen), telefoon (030) 789 25 27, e-mail info@congresso.nl. Informatie over de inhoud van het symposium is te verkrijgen bij Vilans, Eric Hermans, telefoon (030) 789 24 83, e-mail e.hermans@vilans.nl.