Datum: 20080415 Titel: Ontwerpcafe van OPA en Syntens Arnold zegt: Syntens, index Titelbalk gaf: Syntens Ontwerpcafe van OPA en Syntens

Syntens

Ontwerpcafe van OPA en Syntens

Creativiteit, innovatie en de creatieve industrie staan volop in de belangstelling. Op de vraag hoe opdrachtgevers en ontwerpers professioneler kunnen samenwerken, wordt op 15 april in Arnhem antwoord gegeven. OPA en Syntens, Innovatienetwerk voor ondernemers vinden het namelijk hoog tijd om werkverbanden tussen ontwerpers en bedrijfsleven te stimuleren en organiseren daarom een ontwerpcafé over dit onderwerp in Dudok aan de Koningstraat 40 in Arnhem (19.30 uur).

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd voor opdrachtgevers en ontwerpers. Tijdens het ontwerpcafé op 15 april gaan OPA en Syntens dieper in op de succesfactoren voor een goede samenwerking tussen ontwerper en opdrachtgever. Ontwerpers maken innovatieve ideeën concreet en zichtbaar, opdrachtgevers scheppen de voorwaarden om deze ideeën om te zetten naar merken, producten, diensten en deze in de markt te zetten. Een prachtige en kansrijke combinatie, zo lijkt hetâ¦maar nog te vaak blijft (goede) samenwerking uit. Wat kunnen ontwerpers en opdrachtgevers zélf doen om de kans op succesvol samenwerken te vergroten?

Succesvol samenwerken
De Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers (BNO) gaf begin dit jaar de publicatie âBest Practices, opdrachtgevers van ontwerpers aan het woordâ uit. BNO verzamelde in deze publicatie een aantal succesvolle samenwerkingsverbanden. Naar aanleiding hiervan leidt Syntensadviseur Chris Willemsen de avond in en geeft zijn visie op de resultaten van het onderzoek van BNO. Vervolgens vertelt Paul Beerten van Laverbe over een succesvolle samenwerking die ook in de publicatie is opgenomen. Jos van der Zwaal schreef onder andere het boek âDesign voor opdrachtgeversâ en is als geen ander op de hoogte van de âdoâsâ and âdontsâ tussen de ontwerper en de opdrachtgever.

D2B Award
Tamara Rookus, directeur OPA, sluit de avond af met de introductie van de D2B Award, de Design to Business Award. Op 17 juni 2008 wordt de eerste award uitgereikt aan een Arnhemse ontwerper (opgeleid, woon- en/of werkzaam) die in een vruchtbare samenwerking met opdrachtgevers tot spraakmakende eindresultaten is gekomen. Deelname aan deze avond kost ⬠5,-, voor studenten en leden van de Club OPA is deelname kosteloos. Meer informatie is te vinden op www.o-p-a.nl.