Ingezonden persbericht


Persbericht
Utrecht, 8 april 2008

Afscheidssymposium Jolande Sap

De vaste AOW-leeftijd met pensioen! En dan?

Dat iedereen die 65 wordt recht heeft op AOW hoort binnenkort tot het verleden. Althans, als het aan Jolande Sap ligt. De vertrekkend directeur van Expertisecentrum LEEFtijd zal ter gelegenheid van haar afscheid nog een keer uitleggen waarom volgens haar de vaste AOW-leeftijd met pensioen kan.

Jolande Sap is ruim 4 jaar directeur van Expertisecentrum LEEFtijd geweest. In deze periode heeft zij diverse malen blijk gegeven van haar opvatting dat recht op AOW niet zou moeten ingaan op het moment dat iemand 65 is geworden, maar op het moment dat iemand 40 jaar gewerkt (of gezorgd) heeft. Op die manier kunnen lager opgeleiden - die vroeg met werken beginnen én een lagere levensverwachting hebben- op jongere leeftijd dan 65 AOW ontvangen. En omdat AOW dan "verdiend" moet worden (niet bijgedragen, geen AOW) gaan er van dit systeem prikkels uit om maatschappelijk te participeren.

Op het symposium zijn zowel vertegenwoordigers van de vakbonden, van de werkgevers en vanuit de overheid uitgenodigd om hun licht op deze kwestie te laten schijnen.

Expertisecentrum LEEFtijd is hét gespecialiseerde adviesbureau voor vraagstukken over leeftijd en levensloop met als missie het optimaal benutten van talenten van mensen in alle levensfasen. Daartoe heeft LEEFtijd veel instrumenten ten behoeve van organisaties zodat mensen daadwerkelijk gemotiveerd en gezond aan het arbeidsproces kunnen (blijven) deelnemen.

Jolande Sap wordt bij LEEFtijd opgevolgd door Carry Goedhart.

Noot aan de redactie:
U kunt het symposium - 15 april van 14.30 tot 17.00 in het Geldmuseum te Utrecht - bijwonen, mits vooraf aangemeld via jdeboon@leeftijd.nl Meer informatie over Expertisecentrum LEEFtijd vindt u op www.leeftijd.nl

Mocht u geïnteresseerd zijn in een interview met Jolande Sap of Carry Goedhart, neemt u dan contact op met Dorinde Brands via dbrands@leeftijd.nl of 030 266 2000.

Expertisecentrum LEEFtijd
Catharijnesingel 45
Postbus 19238, 3501 DE UTRECHT
Tel: (030) 266 2000
Fax: (030) 266 2837
E-mail: redactie@leeftijd.nl
Website: www.leeftijd.nl