Socialistische Partij Rotterdam

Petitie voor veilige kruising Keizerswaard dinsdag aangeboden

13-04-2008 * De SP biedt dinsdagavond 1552 handtekeningen aan de deelgemeente IJsselmonde aan voor een veilige oversteek op de Groeninx van Zoelenlaan ter hoogte van winkelcentrum Keizerswaard. De afgelopen vier zaterdagen hebben SP'ers handtekeningen opgehaald bij het winkelcentrum. De SP wil dat de deelgemeente luistert naar de bewoners, ervoor zorgt dat de oude oversteekplaats bij het winkelcentrum die vorig jaar werd afgesloten terugkomt, en er stoplichten worden geplaatst bij de onveilige kruising met de Herenwaard.

Onder bewoners is al langer onvrede over de situatie. Onder andere de bewonerscommissie Heindijk e.o. ondersteunt daarom de actie. Sommige mensen staan nu een kwartier te wachten voor ze durven over te steken. Verkeersregelaars van de SP hielpen daarom vorig jaar een aantal zaterdagen bewoners veilig de weg over te komen. Ook dit keer hoorde de partij veel verhalen van omwonenden die ontevreden zijn over de situatie: een mevrouw in een scootmobiel was zelfs aangereden op de huidige kruising op de helling ter hoogte van de Noorder Kerkdijk, en had daar nog steeds last van. Binnenkort worden er werkzaamheden verricht op de Groeninx van Zoelenlaan en dat is volgens de SP hét moment om de verkeerssituatie weer veilig te maken.

De petitie wordt dinsdag 15 april aangeboden aan de commissie Ruimtelijke Ontwikkeling, Volkshuisvesting en Beheer van de deelgemeente IJsselmonde - om 20.00 in de raadszaal aan de Groene Tuin 317, 3078 KG Rotterdam.