Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Winnaars wielerquiz in de watten gelegd bij Toerversie Amstel Gold Race

'Ik gaf hem kwak' is appeltje-eitje voor de échte wielerkenner

Zoeterwoude, 15 april 2008 - Ruim 300 wielerfans worden komende zaterdag tijdens de Amstel Gold Race Toerversie volledig in de watten gelegd. Zij maken deel uit van een gezelschap winnaars van de Amstel 'Renners-Kenners Kroeg Race'. Zij hebben zich moeiteloos door quizvragen heengeslagen als: wat wordt bedoeld met 'Een renner die een baard laat staan' of wat is de betekenis van 'Je gaf er een snok aan'. En voor de echte kenner is 'Ik gaf hem kwak' natuurlijk ook appeltje-eitje. Met hun wielerkennis hebben de online quiz winnaars een VIP-behandeling verdiend tijdens de toertocht voor liefhebbers, op 19 april, de dag voor de Amstel Gold Race voor profs.

De Toerversie van de Amstel Gold Race is onverminderd populair onder amateur wielrenners. Eind vorig jaar, moest binnen twee weken de inschrijving worden gesloten, aangezien toen al het maximale aantal van 14.000 renners was bereikt. Zij komen allemaal af op de grote uitstraling van Neerlands enige wielerklassieker die in het verleden grote winnaars kende als Gerry Knetemann, Jan Raas (4 x achter elkaar), Erik Dekker, Michael Boogerd, Johan Museeuw, Bernard Hinault en Eddie Merckx. Maar waar de meesten van de 14.000 na afloop van de toertocht worden opgevangen door vrienden en familie, worden de 300 winnende wielerkenners als VIP's professioneel vertroeteld, zowel vóór als na hun rit.

Zo hebben de winnaars van de Amstel Renners-Kenners Kroeg Race een gegarandeerde parkeerplaats bij de plaats van vertrek - de Cauberg - waar ook een VIP-fietsenstalling is ingericht. Bij aankomst geven wielercoryfeeën Michael Boogerd en Rob Harmeling tips en trucs om de koers die dag fluitend te volbrengen. Na de finish op de Cauberg worden de 300 ontvangen in de VIP-lounge waar professionele masseurs klaarstaan om eventuele spierpijntjes weg te masseren. Onderwijl worden versnaperingen in de vorm van aansterkend voedsel en drankjes aangevoerd. De rest van de middag kan relaxed worden doorgebracht in loungezetels, terwijl hostesses zorgen voor aanvulling van opgebruikte calorieën. En de winnaars gaan niet naar huis met een besmeurde fiets. Want die is na afloop van de tocht vakkundig schoongemaakt.


- EINDE PERSBERICHT -

NOOT AAN DE REDACTIE,