Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

ETEN IN DE OUDSTE HERBERG VAN TWENTE

BISTRO DE BROEIERD IS BACK IN TOWN!

Enschede, 15 april 2008 ­ Enschede is een trendy trekpleister rijker: de deuren van Bistro De Broeierd zijn weer officieel geopend. Het gelijknamige restaurant, in 2006 tijdelijk gesloten, staat bij de culinaire kenners nog steeds in het geheugen gegrift. Bistro De Broeierd bevindt zich in de oudste herberg van Twente ­ het tegenwoordige viersterren Eden Hotel De Broeierd ­ en is helemaal van deze tijd. Eigentijds, culinair, sfeer en historie op één locatie: Bistro De Broeierd bewijst dat het kan!

Historie en design
In vroegere tijden liep de gebruikelijke route van Enschede naar Hengelo pal langs de locatie waar Bistro De Broeierd is gevestigd. Met paard en wagen maakte men sinds 1831 al graag een stop bij de herberg die hier te vinden was en dat maakt De Broeierd de oudste herberg van Twente. Het viersterren Eden Hotel De Broeierd, opgebouwd in een authentieke Saksische stijl, is een begrip in de regio. Dat gold ook voor het bijbehorende restaurant, dat in 2006 echter tijdelijk de deuren sloot. Hierop volgde een rigoureuze verbouwing, met als resultaat een geheel vernieuwde bistro met een gewaagd interieur waar historie en eigentijds design hand in hand gaan. Eén gedeelte heeft een houten vloer en eiken tafels, terwijl de andere kant is ingericht met tegelwerk en een zwart/witte kleurstelling. Het thema dat in de hele bistro is terug te vinden, 'paard'; is uiterst origineel geïntegreerd in het interieur, het logo en de sfeer.

Ruime porties, eerlijke prijs
Bistro De Broeierd heeft een Franse kaart met wereldse invloeden. Thomas Kahnt, General manager van Eden Hotel De Broeierd en Bistro De Broeierd licht toe: "Onze kaart biedt voor elk wat wils: toegankelijke gerechten voor aantrekkelijke prijzen, maar ook enkele hoogwaardige culinaire creaties voor levensgenieters met een wat hoger bestedingsniveau. Prijs-kwaliteit is erg interessant: naar goed Twents gebruik krijgt de gast hier ruime porties voor een eerlijke prijs." Voorbeelden zijn krokant gebakken tamme eendenborstfilet en eendenlever crème brûlée met anijschampignons en een Marsala vinaigrette voor ¤ 21.50, of op de huid gebakken snoekbaarsfilet met slakken, Roma tomaten en kikkererwten voor ¤ 18.50; het zijn slechts voorbeelden die doen watertanden. De bistro is dagelijks geopend vanaf 16.00 uur en van 17.00 tot 21.30 uur is het keukenteam onder leiding van chefkok Arjan Roesink in volle actie.

Trekpleister van Twente
Bistro De Broeierd heeft alle ingrediënten in huis om dé trekpleister van Twente te worden. Een uitdagend interieur, een spannende kaart met zowel toegankelijke als hoogwaardige culinaire creaties, een vriendelijk geprijsde wijnkaart ­ met wijnen per half glas voor de BOB ­, perfecte mogelijkheden voor groepen, een verwarmd terras met buitenkeuken, gratis parkeergelegenheid; Bistro De Broeierd is zonder twijfel 'the place to be'. De ideale ontmoetingsplek voor een intiem diner, een borrel na het werk, een gezellige groepsmeeting of bijvoorbeeld een sfeervolle lunchvergadering ­ want de bistro is tot 15.30 uur exclusief te huur. Hierbij biedt de enorme eettafel, met plek voor maar liefst 22 personen, natuurlijk ook uitstekende mogelijkheden voor een grotere groep. Voor reserveringen kan men bellen naar 053 - 850 65 60, of per e-mail contact opnemen via: info@bistrodebroeierd.com. Meer informatie is te vinden op www.bistrodebroeierd.com.

Eden Hotel Group
In de centra van diverse grote Nederlandse steden exploiteert Eden Hotel Group als dé city specialist maar liefst 17 vier- en driesterren hotels onder de Eden vlag. Het familiebedrijf, in 1977 opgericht door de familie Dijkstra, is een van de grotere, onafhankelijke hotelondernemingen in ons land. Het vastgoed van de hotels is voor het overgrote deel in eigendom van de Eden Hotel Group. Dankzij een platte organisatiestructuur kan steeds snel worden ingespeeld op de wensen van de gasten en klanten, waardoor de Eden hotels bekend staan om de hoge mate van gastvrijheid en service. Met meer dan 1900 kamers in hotels in Amsterdam, Rotterdam, Groningen, Leeuwarden, Enschede, Hengelo, Eindhoven, Den Haag, Zutphen, Maastricht en Emmen, plus diverse spraakmakende restaurants en concepten, zoals Café Americain, Simply Bread en FLO Amsterdam, weet Eden Hotel Group voortdurend vernieuwend, flexibel en verrassend zowel de zakelijke als leisure markt te bedienen. Meer informatie is te vinden op www.edenhotelgroup.com.