Gemeente Utrecht

Gemeente Utrecht organiseert Carrièrebeurs voor 45+ers

De Utrechtse arbeidsmarkt schreeuwt om personeel. Tegelijkertijd zitten een hoop 45+ers werkloos thuis. Deze groep heeft de arbeidsmarkt veel te bieden en wil graag aan de slag. De gemeente Utrecht organiseert daarom op maandag 21 april de Carrièrebeurs 45+ werkt! in samenwerking met UWV, CWI en Talent 45+. Ongeveer 75 werkgevers en 150 werkzoekenden van 45 jaar en ouder kunnen hier met elkaar in contact komen.

Wethouder Sociale en Economische Zaken Marka Spit: "De helft van het klantenbestand van Sociale Zaken en Werkgelegenheid bestaat uit 45+ers. Met deze beurs brengen we vraag en aanbod bij elkaar. We kunnen werkgevers de voordelen en mogelijkheden van 45+ers laten zien en mogelijke vooroordelen opzij zetten. Ik reken er op dat een aantal vacatures wordt vervuld."

Speeddating
Afgelopen maand is campagne gevoerd om zowel werkgevers als werknemers te enthousiasmeren voor de 45+ beurs. De reacties zijn positief. Een deel van de kandidaten dat aan de campagne deelneemt, heeft zelfs al werk gevonden. Speeddating is het belangrijkste onderdeel van de dag. Werkzoekenden praten dan met drie werkgevers om te kijken of een match mogelijk is. De hele dag worden de werkzoekenden goed voorbereid op deze speeddating. Verder kunnen werkgevers en werkzoekenden op de beurs diverse workshops volgen. Het programma wordt afgesloten met cabaret van Tineke Schouten en een netwerkcafé.

Werkgeversloket
Tijdens de Carrièrebeurs 45+ tekent wethouder Marka Spit ook de samenwerkingsovereenkomst werkgeversloket met de betrokken partijen. Per 1 mei krijgen werkgevers met dit loket één duidelijk aanspreekpunt voor vragen over werving en plaatsing van vacatures, leerbanen en stageplaatsen. In het nieuwe 'werkgeversloket' werken medewerkers van het CWI, UWV, ROC Midden Nederland, ROC ASA, werkgeversvertegenwoordigers en het gemeentelijke Matchbureau samen.

Meer informatie over de campagne en de beurs staat op www.utrecht.nl/45pluswerkt.



Gemeente Utrecht