Provincie Zuid-Holland

provincie zuid holland
Vergunning voor kolencentrale E.ON Maasvlakte


---

VERGUNNING VOOR KOLENCENTRALE E.ON MAASVLAKTE

De provincies Zuid-Holland en Zeeland hebben E.ON Benelux N.V. een vergunning verleend op grond van de Natuurbeschermingswet 1998. Het gaat om de vergunning voor de bouw en exploitatie van een nieuwe kolen/biomassagestookte electriciteitscentrale op de Maasvlakte te Rotterdam.

In de vergunning heeft de provincie Zuid-Holland beoordeeld of de nieuwe centrale effecten heeft op de natuurbeschermingsgebieden "Duinen Goeree & Kwade Hoek" en "Voornes Duin" (zogeheten Natura 2000-gebieden). Ook zijn de gevolgen bekeken voor de beschermde natuurmonumenten Solleveld en Kapittelduinen. De provincie Zeeland heeft de effecten van deze nieuwe centrale op het Natura 2000-gebied Voordelta beoordeeld.

De Duinen Goeree & Kwade Hoek liggen ten zuidwesten van de centrale. Gezien de overheersend zuidwestenwind en grote afstand van twaalf kilometer treden er geen effecten op. Voor het Voornes Duin oordeelt de provincie Zuid-Holland dat de centrale geen (significant) negatieve effecten op dit gebied heeft. Dat geldt ook voor de gebieden Solleveld en Kapittelduinen. Ondanks dat de nieuwe centrale op geringe afstand van de Voordelta ligt, heeft de provinice Zeeland geoordeeld dat door het stellen van voorwaarden aan de bouw en exploitatie, er geen (significante) negatieve effecten optreden in dit gebied.

De vergunning voor de Duinen Goeree & Kwade Hoek, Voornes Duin en het beschermd natuurmonument Solleveld en Kapittelduinen is te vinden op de website van de provincie Zuid-Holland. De vergunning voor het Natura 2000-gebied Voordelta is bij de Provincie Zeeland op te vragen. De verlening van deze vergunningen is inmiddels bekendgemaakt in de regionale dag- en weekbladen.

Dit is een gezamenlijk persbericht van de provincies Zuid-Holland en Zeeland

Bron: afdeling Communicatie, telefoon 070 - 441 66 22


---

GEGEVENS WIJZIGEN / UITSCHRIJVEN:
http://pzhezine.ezines.i-park.nl/frontend/IPARKMAIL_PZHEZINE/unsub.cfm?uid=617&clist=19