Ingezonden persbericht


Persbericht

Gemeentesite voor en door Jongeren
Datum: 15 april 2008

Steeds meer gemeenten bieden jongeren een eigen ontmoetingsplaats op het internet. Stichting Kinderen, Opvoeding, Educatie en Internet speelt in op deze behoefte en start een nieuw gemeentelijk project voor en door jongeren.

Internet is dé hangplek geworden voor jongeren. Dagelijks is deze doelgroep online en zijn zij voor gemeenten en jongerenwerk moeilijk te bereiken. Toch willen gemeenten jongeren betrekken bij het jeugd- en jongerenbeleid en op de hoogte blijven van hetgeen jongeren in hun gemeente bezig houdt.

Steeds meer gemeenten besluiten een jongerensite in het leven te roepen met onderwerpen die deze doelgroep aanspreekt. Om de jongeren te bereiken en te betrekken is het belangrijk dat op de site de "juiste taal" gesproken wordt, zodat jongeren de website zien als een leuke en belangrijke plek op het internet waar men regelmatig naar terugkeert.

Stichting Kinderen, Opvoeding, Educatie en Internet komt deze gemeenten tegemoet en biedt een compleet project waarbij jongeren (in de leeftijd van 12 tot en met 20 jaar) onder begeleiding een eigen gemeentesite maken; een professionele en uitnodigende site voor en door jongeren.

Gedurende 10 bijeenkomsten begeleidt een medewerker van de stichting de jongeren bij het ontwerpen en het leren onderhouden van de website. Maar ook na deze 10 bijeenkomsten kunnen de jongeren rekenen op support en begeleiding.

Naast jonge mensen die het leuk vinden om de website te ontwerpen en te onderhouden, zullen er ook jongeren binnen de gemeente actief zijn die als reporter op zoek gaan naar nieuwsitems, foto's schieten en videoreportages maken.

Gemeenten die geïnteresseerd zijn in dit project kunnen voor meer informatie terecht op de website van Stichting Kinderen, Opvoeding, Educatie en Internet: www.stichtingkoei.nl

----------
Noot voor de redactie (